szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook szerint a személyre szabott hirdetések megjelenítésével a kisvállalkozások járnak jól, ám a jelek szerint a felhasználók ezzel nem igazán értenek egyet.

Az elmúlt év végén komoly összetűzésbe keveredett a Facebook és az Apple. A fesztültséget az idézte elő, hogy a cupertinói vállalat kötelezővé tette, hogy az App Store-ben található alkalmazások fejlesztői tegyék közzé, milyen adatokat gyűjtenek a felhasználókról. Az Apple jelezte, aki ezt nem teszi meg, attól elveszi a lehetőséget, hogy frissítse az alkalmazást.

A Facebook – amely a felhasználói adatokból, pontosabban az azok segítségével megjelenő hirdetésekből él – érthető módon nem örült az újításnak, és egy egész oldalas hirdetésben ment neki az Apple-nek. (A csörte egyébként nem most kezdődött a két vállalat között, itt egy egészen pikáns történetet is olvashatnak erről.) Mindez nem segített túl sokat, az ominózus lista végül megjelent.

Az igazi probléma az Apple megoldásával, hogy a felhasználók kezébe adja a lehetőséget, hogy eldöntsék, mely adatokat szeretnék megosztani az adott alkalmazással. Emiatt a Facebook úgy döntött, hirdetésben próbálja meggyőzni az iPhone-tulajdonosokat, hogy engedélyezzék a reklámok megjelenítéséhez szükséges adatok begyűjtését.

A Facebook a fenti videóval arra igyekszik rávilágítani, hogy a hirdetések megjelenítése valójában a kisvállalkozásokon segít, illetve azon is, hogy a jó ötletekről – vagyis a különböző innovációkról – mások is értesüljenek.

A jelek szerint azonban ezt az üzenetet nem sikerült túl jól átadnia a cégnek, a videónál ugyanis amellett, hogy kikapcsolták a hozzászólások lehetőségét, jóval többen nyomtak a Nem tetszik, mint a Tetszik gombra. A cikk írásakor ez az arány 60-1500.

©

Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy a Facebook valóban igyekszik segíteni a vállalkozásoknak. A cég például 2021 júniusáig nem számít fel díjat azoknak a vállalkozásoknak, akik a közösségi oldal vagy az Instagram erre kifejlesztett rendszerén keresztül értékesítik a termékeiket. Emellett abban is segít a Facebook, hogy a felhasználók rátaláljanak a közelben lévő cégekre és szolgáltatásokra, hogy a koronavírus-járvány idején így segítse az üzletüket életben tartani.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Matolcsy most az Emírségek példáját nevezte követendőnek

Matolcsy most az Emírségek példáját nevezte követendőnek

Fejre állt az új ingatlanok piaca, lakás helyett házat keresnek a legtöbben

Fejre állt az új ingatlanok piaca, lakás helyett házat keresnek a legtöbben

Mindössze egy tanár ment be tanítani Répcelakon, fegyelmit kaptak a hiányzók

Mindössze egy tanár ment be tanítani Répcelakon, fegyelmit kaptak a hiányzók