szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester bejegyzései jóval kevesebb emberhez érnek el, mint korábban.

A Facebook januárban közölte, hogy kevesebb politikai tartalmat fog megjeleníteni a felhasználóknak. Ezt már Karácsony Gergely megtapasztalta.

Eddig egy átlagos bejegyzésem 150–250 ezer magyar facebookoshoz jutott el. Tegnap óta ez a szám a töredékére csökkent, pár tízezerre"

– panaszkodott a főpolgármester a közösségi oldalán.

Karácsony azt is írta, hogy a változtatás hivatalos kormányzati oldalakra nem vonatkozik, így például Magyarország Kormánya Facebook-oldal továbbra is akár több százezer magyar embert érhet majd el egy-egy poszttal (frissítés: Karácsony posztja után Dömötör Csaba államtitkár is azt közölte, jelentősen visszaesett a kormányzati Facebook-oldal és kormánypárti politikusok oldalának elérése).

Ilyen az, amikor egy óriáscég, mindenféle következmény nélkül, egy algoritmus tekerésével szól bele választások kimenetelébe, országok sorsába"

– közölte a főpolgármester (aki a választásokba való beavatkozással hasonló érvet hozott fel, mint korábban Varga Judit miniszter).

Hacsak ezt nem olvasod végig és változtatsz a beállításaidon. A Facebook úgy döntött, hogy kevesebb politikai tartalmat...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. április 9., péntek

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!