szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kerül túl messzire a pályától, csak a háttérben lévő logó változik: a Google helyett az Apple-nek dolgozik tovább a mesterségesintelligencia-kutatással foglalkozó Samy Bengio.

Új, a mesterséges intelligencia lehetőségeivel foglalkozó kutatási egységet hoz létre házon belül az Apple, melynek élére a téma egyik kiválóságát, Samy Bengiót választották – írta meg a Reuters.

Samy Bengio a Google-nél dolgozott korábban, ahol szintén a mesterséges intelligencia témájában végzett kutatásokat. A keresőcég egyik legtehetségesebb embere azután döntött a távozás mellett, hogy csapatának két tagját, Timnit Gebrut és Margaret Mitchellt is kirúgták. A két nő menesztése nagy port kavart a Google-ön belül, mert a kirúgásoknak többek szerint nem az elvégzett munka minőségéhez volt köze.

Bengio Mitchell távozása után dobta be a törölközőt, ami a szóbeszédek szerint még a Google fejesei közt is komoly meglepetést okozott. A szakértő később a Facebookon egy hosszabb bejegyzéssel jelentkezett, melyben arról írt, megdöbbenéssel fogadta Gebru elbocsátását és ezt a csapat többi tagja is hasonlóan látja.

Bengio távozása miatt ugyanakkor nem mindenki sajnálkozott, az Apple ugyanis azonnal munkát ajánlott neki. Sőt: a cégnél jelenleg is dolgozik egy korábbi Google-alkalmazott, így Bengio érkezése amolyan egyesítésnek is betudható.

Azt természetesen még nem tudni, hogy a szakember munkásságát pontosan milyen részterületen kamatoztatja majd az Apple.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Csak számoljon el 70-ig, és kiderül, covidos-e

Egyre közelebb a szélesebb körű gyakorlati bemutatkozáshoz egy izraeli startup különleges hangfelismerő rendszere, amelyik mesterséges intelligencia támogatásával, a beszéd alapján kiszűrheti azokat, akik megfertőződtek a koronavírussal.