szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A parányi eszköz egy komplett számítógép, mellyel a vérnyomás és a vércukorszint is mérhető – a korábbiaknál sokkal precízebben.

Az összeesküvés-elméletekben hívők egyik visszatérő mantrája, hogy a koronavírus-járvány ellen kitalált oltásokkal mikrochipet juttatnak az ember bőre alá. A cél egy globális megfigyelési akció része szerintük. Ez természetesen nem igaz, az injektálható miniszámítógép azonban nagyon is létezik:

amerikai kutatók pár órája adtak róla hírt, hogy elkészítették az injekciós tű által a szervezetbe juttatható computert.

A mindössze 0,1 köbmilliméteres chip azonban egész más okból készült: bár valóban adatgyűjtéshez tervezték, elsődlegesen orvosdiagnosztikai folyamatokhoz lett kitalálva, például a vércukorszint és a vérnyomás precízebb méréséhez.

A kutatók azt mondják, hogy a porszem méretű számítógép más eszközökkel is kommunikálhat, és mivel a test szinte bármely részébe eljuthat, onnan is küldhet a beteg szempontjából kulcsfontosságú információkat, amiket máshogy lehetetlen lenne összegyűjteni.

A szakemberek úgy vélik, hogy a chip idővel műtéti beavatkozásokhoz is használható lesz, de ahhoz persze még nagyon sokat kell kutatni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!