szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar piacra is elhozza Bespoke-szériás hűtőszekrényeit a Samsung. A gyártó bemutatóján a mutatós berendezések okosságára is felhívta a figyelmet.

Fehér, ezüst/inox, esetleg fekete. A hűtőszekrények piacán nézelődők leginkább ilyesmi színekkel találkozhatnak a készülékeknél, melyekből régóta léteznek ízlésesebb darabok, az vitathatatlan, hogy a Samsung héten bemutatott új Bespoke gépei kitűnnek az általános kínálatból.

A gyártó közleménye úgy szól, hogy a Samsung Bespoke Konyhájának első darabjaként a hűtőszekrények elegáns, letisztult kialakítású készülékek, melyeket nemcsak belül – a többfunkciós rekeszek vagy az összehajtható polc átrendezésével – lehet variálni, hanem cserélhető ajtólapjuk segítségével kívül is könnyen a helyiséghez vagy éppen az évszak hangulatához igazíthatók. A jellegzetes pasztellárnyalatokban érkező kiegészítőkkel a felhasználók maguk tervezhetik meg a hűtőt úgy, hogy az illeszkedjen a lakás belső teréhez – még a lakás átfestése után is.

©

A Samsung közlése szerint a hazai felhasználók az ajtók között hagyományos és modernebb, természetes hatású megoldások közül is választhatnak. A kínálatban szerepel az üvegből készült Tiszta fekete és Tiszta fehér, a terrakotta Krém bézs és Krém égszínkék, valamint az időtálló, rozsdamentes acélborítású Kifinomult inox szín is. A panelek cseréjét a Samsung saját szakszervizei ingyenesen elvégzik, ehhez elég az elem megvásárlása után az ügyfélszolgálatnál bejelentést tenni.

A bejelentéshez mellékelt termékfotók alapján nagyon úgy tűnik, ezek nemcsak szavak, itt tényleg nem mindennapi hűtőgépekről van szó.

©
©
©

A személyre szabhatóságon túl a hazánkban hétfőtől elérhető, alulfagyasztós Bespoke modellek jelentős tárolókapacitást és hűtési teljesítményt, illetve kényelmes használatot kínálnak – szól a gyártói ígéret. A jegesedést megakadályozó No Frost technológiát aligha kell már magyarázni. A mindegyik készülékben elérhető a Humidity Fresh+ egység viszont érhet néhány szót: szabályozható páratartalma, hogy optimális környezetet teremtsen a zöldségeknek és gyümölcsöknek. Az Optimal Fresh+ rekesz egy nagy fiókként is használható, de ketté is választható, ilyenkor a felhasználók két hőmérséklet közül választhatnak: az egyikkel a hús és a halak akár egy hétig is frissen tarthatóak fagyasztás nélkül, a másik beállítás pedig ideális a zöldségekhez és gyümölcsökhöz.

A teljesítményért a Samsung digitális inverteres kompresszora felel, amelynek köszönhetően a hűtő magasabb energiahatékonysággal működik. És halkabban: a gyártó szerint a gép mindössze 35 dB hangos.

©

Beruházás

A hűtő mellett a Samsung több más Bespoke készülékkel és okosmegoldással is előrukkolt.

A Bespoke AirDresser például számos ruházatápolási megoldást egyesít. Az ebben az öltözőszekrényben tartott ruhák tiszták és szárazok maradnak, a szagtalanító szűrőnek és a JetSteam gőzölős fertőtlenítőnek köszönhetően pedig frissek is.

©

A SmartThings Clothing Care a Bespoke AirDresserhez és a Samsung okos mosógépeihez is csatlakoztatható wifin keresztül és így segíthet a mosás és tisztítás hatékonyságának növelésében. Az alkalmazás a csatlakoztatott készülék és a ruhák anyaga alapján javasol programot és beállításokat, így biztosan a megfelelő, kíméletes eljárással tisztulnak meg az egyes darabok. A szolgáltatás a háztartás vezetését is képes segíteni, akár a fogyóban lévő mosószer automatikus utánrendelésével.

A SmartThings Air a Samsung légtisztítóival és légkondicionálóival együttműködve valós időben figyeli a lakásban és annak környezetében a levegő minőségét és ennek megfelelően állítja be a csatlakoztatott eszközök működését.

A Samsung alulfagyasztós Bespoke hűtői Magyarországon május 17-től lesznek elérhetők, a legolcsóbb modell 230 ezer forinton nyit. A külön megvásárolható panelek közül pedig 2021 szeptemberétől lehet majd válogatni. A Bespoke AirDresser várhatóan szintén szeptemberben érkezik Magyarországra, árát még nem közölte a Samsung.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!