szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hugo Barra fogta össze a vállalat virtuális valósággal kapcsolatos fejlesztéseit, de a Facebook első AR-szemüvegének munkálataiban is részt vett. Az utóbbi időben pedig már csak azon dolgozott.

Váratlanul lemondott a Facebook virtuális- és kiterjesztett valósággal kapcsolatos fejlesztéseinek alelnöke, Hugo Barra – derül ki az érintett közösségi oldalán megjelent tájékoztatásból. Mark Zuckerberg egyik legközelebbi szövetségese négy évnyi munka után távozik, a hivatalos indoklás szerint azért, hogy az egészségügy területén végezzen kulcsfontosságú kutatómunkákat.

Barra 2017-ben csatlakozott a Facebookhoz; ezt megelőzően az Android termékmenedzsereként dolgozott, még korábban pedig a Xiaomi alkalmazottja volt. A Facebookhoz való igazolása után az Oculus VR-termékekkel foglalkozó csapatához került.

A vezetés 2019-ben egy még újabb pozíciót ajánlott fel neki: az AR, illetve VR ökoszisztéma területén végezhetett kutatásokat New Yorkban. Barra ennek köszönhetően a Facebook első AR-szemüvegének munkálataiban is részt vehetett. Egy tavalyi Twitter-bejegyzésében például arról írt, hogy ideje legnagyobb részét már a különleges termékkel kapcsolatos munka teszi ki.

A The Verge utóbbival kapcsolatban megemlíti, hogy a cég pénzügyi igazgatója egy konferencián állítólag azt fejtegette, hogy a szemüveg meg sem közelíti azt a szintet, amelyet a Facebook el akar érni, ami nem éppen előnyös, ha a kérdéses eszközt már 2021-ben piacra dobná a cég. Hogy Barrának emiatt kellett-e mennie, nem ismert.

Mark Zuckerberg, a Facebook első embere szintén elköszönt a fejlesztőtől, mint írta, sokat tanult tőle, és izgatottan várja, milyen újdonságokat talál majd ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!