2 éves lemaradásban van az Apple – állítják a cég saját dolgozói
Tetemes hátrányt kell ledolgoznia az Apple-nek a mesterséges intelligencia terén, és ezt a saját munkavállalóik gondolják így. Egy belső felmérés is készült arról, hol tart most a cég MI-je a vezető technológiákhoz képest.
HVG
Az OpenAI 2022 novemberében tette bárki számára elérhetővé a ChatGPT-t, ami valóságos mesterségesintelligencia-lavinát indított el: a nagy techvállalatok sorra álltak elő a saját MI-jükkel, vagy kezdték alkalmazni valamelyik technológiát a termékeikben.
Megújult Vezérlőközpont, színezhető és szabadon elrendezhető főképernyő, egy új jelszókezelő app és átszabott Fotók alkalmazás – sok más mellett ezekkel jelent meg az iOS 18. És 14 év után végre lett számológép az iPaden. Itt van minden az Apple új operációs rendszereiről.
Mark Gurman, a Bloomberg szakírója legfrissebb Power On hírlevelében most arról ír, hogy az Apple néhány munkavállalója szerint is tetemes, olyan kétéves lemaradásban van a vállalat az MI terén a piacvezető cégek termékeihez mérten. Az MI-funkcióik zöme az eszközön fut majd, ami egyrészt komoly hardveres képességeket követel meg, másrészt nehezíti azt, hogy naprakész információkat tudjon a felhasználó elé tárni a technológia – ezt a rést tömheti be, hogy az OpenAI technológiáját, a ChatGPT-t is beépíti az Apple. Ezt azonban külön kell meghívnia a felhasználónak.
Gurman arról is ír, hogy információi szerint az Apple belső méréseket is végzett a témában – az eredmény pedig beszédes. A ChatGPT 25 százalékkal pontosabb a Sirinél, és nagyjából 30 százalékkal több kérdést tud megválaszolni.
A 9to5Mac megjegyzi: az Apple rendszerint sikeresen tudott felzárkózni korábban, ha valamiben volt némi lemaradása. Gurman szerint az Apple most is fel tud majd zárkózni – vagy így, vagy úgy. Felvehetnek embereket, vagy éppen felvásárolhatnak cégeket a területről – egyik módszer sem áll távol az Apple-től.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.