szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Öt magyarországi bankot szándékoznak eladni a tulajdonosai, legalábbis így tudja Simonyi Tamás, a KPMG tanácsadó cég szakértője, aki a napi.hu-nak adott interjút. Szerinte az állam mellett más vevők is megjelenhetnek, például az OTP Bank, a K&H, az Unicredit vagy akár az Erste is.

Öt bankot akarnak eladni Magyarországon, nem beleértve a nemrég bajba került Széchenyi Bankot - mondta a napi.hu-nak adott interjújában Simonyi Tamás, a KPMG szenior igazgatója. Szerinte az más kérdés, hogy hány pénzintézettől szabadulna meg szívesen a tulajdonosa, ha lehetne.

Simonyi hozzátette, véleménye szerint az öt piacon levő bankból hármat el is tudnak adni, mégpedig piaci szereplőknek. A Citibank hitelkártya üzletága és privátbanki részlege komoly értékkel bír, hasonlóképpen sokat érhet a sajtóhírek szerint szintén eladó Budapest Bank is, amelynek értékét a jelentős kis- és középvállalati ügyfélkör adja - tette hozzá a szakértő.

A KPMG igazgatója szerint a vevői oldalon az állam eltökéltsége nem kérdéses, de ezen kívül még 3-4 olyan érdeklődő is lehet, akik kellően elkötelezettek a magyar gazdaság iránt és piacot szeretnének szerezni. Simonyi azt mondta, a vevők között lehet még az OTP Bank, illetve nem kizárt a K&H Bank és az Unicredit szerepvállalása sem, mint ahogyan az Erste terjeszkedése sem kizárható.

A spanyol Banco Santanderről azt mondta, bár a pénzintézet a globális terjeszkedésről híres, közel sem biztos, hogy Magyarország tetszik neki. A Raiffeisen Banknak nagyon drága lenne neki feladni a magyar piacot, de komoly tőkeproblémákat kellett megoldaniuk, és nem biztos, hogy szándék és pénz van a magyarországi bankvételre - tette hozzá Simonyi Tamás.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Felzúgott a Sándor-palota előtti tüntetésen a „Ne írd alá, János!”

Felzúgott a Sándor-palota előtti tüntetésen a „Ne írd alá, János!”

Szorul a hurok Sarkozy körül

Szorul a hurok Sarkozy körül

Az UEFA válaszlépéseket tehet az MLSZ-szel szemben a homofób magyar szurkolók miatt

Az UEFA válaszlépéseket tehet az MLSZ-szel szemben a homofób magyar szurkolók miatt