Újabb hasznos módszerek az ifjúság nevelése terén

Újabb hasznos módszerek az ifjúság nevelése terén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
nyüzsi
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szombathelyi karnevál szétverése kezdésnek nem rossz, Gergényi Péter is megnyalná mind a tíz leesett azonosító jelvényét.

Mivel Magyarországon de facto megszűnt a bűnözés, nincs autólopás, betörés, garázdaság, korrupció, nemi erőszak vagy gyilkosság, ideje volt, hogy a feladat nélkül maradt rendőrség lecsapjon az utolsó bűnözői életmódot folytató csoportra is, hiszen a politikusbűnözés, a gárdabűnözés és a drukkerbűnözés könyörtelen felszámolása után, tényleg nem maradt senki, aki veszélyeztetné a rendet, csak a fiatalok.

A szombathelyi karnevál szétverése kezdésnek nem rossz. Az üzenet érthető, a módszer férfias, a földön végighúzott lány és a gumibottal elvert fickó látványától még Gergényi Péter is megnyalná mind a tíz leesett azonosító jelvényét.

A nyugat-magyarországi rendőri erők becsületére legyen mondva, ők már eddig is mindent megtettek a deviancia visszaszorítása érdekében. Pár hónapja például határozottan, de a törvényi előírásoknak teljesen megfelelve léptek fel a kamaszbűnözéssel szemben. Az akció, amit az utánozhatatlan rendőrhumor ifjúságvédelminek nevez, azzal indult, hogy a zalaegerszegi bevásárlóközpontban igazoltatták a 15 éves ismeretlen elkövetőt. A beszámoló szerint így történt: „A diák arra a kérdésre, hogy miért nincs iskolában, azt válaszolta, hogy beteg, amit azonban az édesanyja nem tudott megerősíteni. A tanulót a zalaegerszegi rendőrök bekísérték az iskolába, ahol osztályfőnöke jelenlétében beismerte, hogy magának hamisította az igazolást. A diák megbánta tettét.”

A megbánás azonban nem hatotta meg a rendőröket, ami helyes, mert a karhatalom nem működhet úgy, mint Semjén Zsolt, hogy minden tettét a jámborság és a szeretet vezérelje. Többet nem fordul elő blabla, meg jó leszek blabla – csak a szokásos szánalmas gyerekhazugságok. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság ezért azzal fordult a Zalaegerszegi Járási Ügyészséghez, hogy a 15 éves tettest állítsák bíróság elé közokirat-hamisítás bűntettének (!) megalapozott gyanúja miatt.

Igazuk is van. Rács mögé vele. Mert mind így kezdi. Először csak anyu aláírását másolgatja, aztán darabolós gyilkos lesz vagy trafikos. Az a tényállás, amit az elmúlt tízezer nyolc évben lógásként mentegettek a liberalisták, végre bűntettnek számít, bírósági eljárással. A puskázás pedig szellemi javak elsajátítása, hivatalos személy félrevezetése, valamint hamis tanúzás, előre megfontolt szándékkal elkövetett, halmazati bűncselekményének. Tettenérés esetén kényszerintézkedés alkalmazható. Államfők ez alól felmentve.

Ilyen előzmények után valamennyi kedves szülő nyugodtan küldheti iskolába gyermekét, ahol az új tanévben a rendőrség is részt vesz a pedagógiai munkában. Visszakerült a régi kezekbe az ifjúság nevelése. Ebben ők a legjobbak. Rendőr, állam – a tökéletes páros.

Hozzászólások