szerző:
- esel -

A nap, amikor Szerető Szabolcs (Magyar Nemzet) őszintén megdöbbent.

A Magyar Nemzet publicistája meg van döbbenve. "Ismerve a 2006. október 23-án az alkotmányos rend ellen a hatalom által végrehajtott puccsot (...), döbbenetes a bukott miniszterelnök azon ígérete, hogy kormányra kerülve ezúttal nem lesznek naivak, és keményen lépnek fel a feltételezett zavargásokkal szemben. Vajon mit jelent ez? Gumilövedék helyett éles lőszer bevetését?"

Ismerve a 2006 őszi rendőrségi fellépések minőségét és mennyiségét, a döbbenetes az lenne, ha a volt miniszterelnök ehelyett közölné: " Ha tehetném, ma is épp olyan dilettáns, tutyimutyi, hol gyengekezű, hol ezt túlkompenzálóan jogsértő módon kezelném az erőszakos utcai megmozdulásokat, mint tettem annak idején."

A Magyar Nemzet publicistája, Szerető Szabolcs azon is meg van döbbenve, hogy Gyurcsány szerint "nem lesz rendezett hatalomátadás", már ha egyáltalán előfordulhat április 6-án egy baloldali győzelem, de tegyük fel, hogy előfordulhat, na akkor félni kell. Gyurcsányék ugyanis nem rendezett hatalomátadásban gondolkodnak, hanem utcai erőszakban, tételezi fel a szerző. Amikor pedig mindenki tudja, hogy a most kormányzó párt (amely véletlenül azonos nevezett publicista jelenlegi kedvenc pártjával) szó nélkül hagy bármit, ami nem tetszik neki, szigorúan tartja magát a parlamenti keretekhez, és véletlenül se sodródna soha olyan Kossuth téri megmozduláshoz, ahol akár csak egy árpádsávos zászló, egy zsidózás, egy húgyszagú uszítás előfordul. A Fidesztől az ilyesmi mindig is távol állt.

Hogy miről is van szó? Ezt jobb lett volna, ha pontosan idézi a szerző, így ugyanis csak saját démonaival viaskodik. Gyurcsány Ferenc hétfőn, a Budai Liberális Klubban, Kuncze Gábor kérdésére a következőket mondta: azért nem lesz rendezett hatalomátadás, "mert Orbán nem demokrata. Mert úgy gondolja, és erre tanította az egész táborát, hogy a jobboldalnak van történelmi, morális felhatalmazása kormányozni. Ezért ha tőle elveszik a kormányzás jogát, az maga a nemzet elárulása. (...) Tehát a csalódás és a belőle fakadó agresszió brutálisabb lesz. De van egy másik, ellenkező irányú változás. Hogy nem vagyunk már olyan naivak. Naivak voltunk 2002-ben, amikor elfoglalták az Erzsébet hidat, és 2006-ban, amikor ránk gyújtották a fél várost. (...) Destabilizációs kihívással fog szembenézni az ország. De az ügyvezető kormány belügyminisztere, Pintér Sándor, és az akkor még hivatalban lévő országos főkapitány tudni fogja, mi a dolga, mert ezt majd el fogja nekik mondani a megválasztott új miniszterelnök. És ne próbáljanak meg ellenszegülni, mert mi leszünk az erősebbek."

Aki szerint ez félelmetes fenyegetés, az valószínűleg normális ügymenetnek tartja, hogy egy kormány csendben ül és néz, amint egy, a választás eredményét elfogadni nem tudó szélsőpolgári tömeg gyújtogat, tör-zúz, és hetekig utcai jelenléttel presszionálja a demokra.. szaba.. megválasztott új kormányt. 2006-ban a hatalom persze nem egyszerűen naiv volt, hanem alapvetően inkompetens, ott keménykedett és lövetett gumilövedékkel, ahol nem kellett volna – de ez véletlenül se terelje el figyelmünket arról, milyen típusú kihívással nézett szembe a budapesti utcákon.

Ráadásul Szerető még Gyurcsány azon megfogalmazását is kifogásolja, hogy anno "rájuk gyújtották a fél várost", hiszen "mindenki emlékezhet rá, hogy nem a Fidesz által elveszített választás, hanem hónapokkal később az ő nyilvánosságra került gyalázatos beszéde lobbantotta lángra az országot". Holott mindenki emlékezhet rá: beszédek ritkán gyújtogatnak, emberek már inkább. Még a "gyalázatos" beszéd sem ok arra, hogy szervezett ultrák és más radikáljobberek azt csinálják a várossal, amit csináltak.

"És a fenyegetőzés itt nem ért véget. Gyurcsány kifejtette, hogy a legbrutálisabb politikai nyomást kívánják gyakorolni a kormánytól független intézményekkel (például bírákkal és ügyészekkel), valamint a médiával szemben, lehetséges eszközeik között a zsarolásra is utalva" – döbben meg őszintén a Magyar Nemzet sokat látott publicistája: nahát, ilyen aztán már tényleg nincs, hogy ezek azt csinálják, ami a mi napi gyakorlatunk. Íme, így nézne ki a Magyar Nemzet szempontjából elfogadható válasz: "Garantálom, hogy baloldali győzelem esetén minden, a munkánkat ellehetetlenítő fideszes káder a helyén marad. Meg sem próbálunk majd kormányozni, hiszen a demokrácia számunkra azt jelenti, hogy bárki győz egy választáson, Orbán Viktor kormányoz."

És akkor nem kell lehajtani a fejet ebben a kurva országban, és lehet írni kibaszott jó publikat a modern magyar jobboldalról.

 

Kövesse a Nyüzsi oldalát a Facebookon!

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
11+1 tuti tipp, hogy (még) tovább bírja a telefonja egy feltöltéssel

11+1 tuti tipp, hogy (még) tovább bírja a telefonja egy feltöltéssel

Mészáros Lőrinc a testvérét is bevonta egy 9 milliárdos munkába

Mészáros Lőrinc a testvérét is bevonta egy 9 milliárdos munkába

Ingyen hallgathat zenét számítógépén és telefonján, csak be kell regisztrálnia az Amazonnál

Ingyen hallgathat zenét számítógépén és telefonján, csak be kell regisztrálnia az Amazonnál

Iparűzési adó: Győr lehet az egyik legnagyobb vesztes

Iparűzési adó: Győr lehet az egyik legnagyobb vesztes

Kubatov Gábornak dolgozik Kocsis Máté anyósa

Kubatov Gábornak dolgozik Kocsis Máté anyósa

Minden idők legjobb októberét produkálta az uniós újautó-piac

Minden idők legjobb októberét produkálta az uniós újautó-piac