szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyetlen állam sem tudja állampolgárai teljes biztonságát szavatolni - jelentette ki Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz elnök a Beszlani Anyák bizottságának küldöttsége és az észak-oszétiai város más képviselői előtt.

Nehéz találkozás
Az orosz elnök zárt ajtók mögött találkozott a beszlaniak küldöttségével.  Politikai elemzők szerint Putyin meglehetősen nehéz tárgyalásokat folytatott azokkal a beszlani szülőkkel, akiket gyermekeiket tavaly vesztették el. A Beszlani Anyák bizottsága bejelentette: hazatérése után sajtóértekezleten ad tájékoztatást a moszkvai beszélgetésen elhangzottakról.
Az egy évvel ezelőtti túszdráma napjaira emlékezve az államfő ugyanakkor elismerte, hogy a felelős személyek hanyagságára nincs mentség. Hangoztatta, hogy aprólékosan meg kell vizsgálni az egy esztendeje történt eseményeket, amelyek 331 ember, köztük 186 iskolás gyermek halálát követelték.

Az orosz biztonsági erők megrohamozták a tanintézmény épületét, amelyet a szeptember 1-jei iskolaév kezdetekor csecsen és ingus terroristák kerítettek a hatalmukba. Putyin leszögezte: a részletes vizsgálatokról tájékoztatják a közvéleményt.   
   
"Egyetértek tehát azokkal, akik azt úgy tartják: manapság egyetlen állam sem tudja a megfelelő szinten és minőségben megóvni polgárainak biztonságát, és ez sajnos a mi államunkra is igaz" - fogalmazott Putyin, és utalt arra, hogy az Egyesült Államok kormányzata sem tudta megakadályozni a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokat. 
   

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Indul az egyetlen túlélő beszlani terrorista pere

Május 17-én kezdődik a dél-oroszországi Beszlan egyik iskolája ellen tavaly szeptemberben végrehajtott terrorista támadás egyetlen életben maradt elkövetőjének bírósági tárgyalása - határozott kedden egy rosztovi bíróság.

MTI Világ

Bászájev újabb "Beszlanokat" helyez kilátásba

A tömegmészárlásba torkollt beszlani iskolafoglaláshoz hasonló, újabb akciókat tervez Samil Bászájev, az orosz kormány által leginkább keresett csecsen szeparatista gerillavezér, aki a brit Channel 4 kereskedelmi tévé csütörtök esti hírmagazinjának adott interjúban - első ízben - gyakorlatilag magára vállalta a több mint 300 gyermek halálával járó észak-oszétiai akciót.

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról

Szegedi kutatók átlátható tájékoztatót készítettek a koronavírus-vakcinákról

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt

1,3 milliárd dollárra perelik Trump ügyvédjét rágalmazás miatt