Kairóban autó zuhant egy piacra, Párizsban kocsiból lőttek

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Három ember meghalt, több megsérült, miután az egyiptomi főváros, Kairó déli részén autó zuhant le kedd reggel egy hídról az alatta lévő piacra. Párizsban két ember életét vesztette és hárman megsérültek egy autós lövöldözésben.

A kairói jármű a becsapódást követően felrobbant, és mind a három utasa meghalt. A környéken hatalmas tűz keletkezett. A biztonsági szolgálatok egy tisztviselője szerint heten megsérültek. A tűzoltóknak öt óra alatt sikerült lokalizálniuk a lángokat, és még küzdenek azok teljes elfojtásáért.

A párizsi bűncselekmény a francia főváros északi részén történt: egy gépkocsiból ismeretlenek sorozatlövéseket adtak le egy kávéház előtt szórakozó csoportra. Két ember a helyszínen életét vesztette, három sérültet kórházban ápolnak. A lövöldözés során feltételezhetően használt gépkocsit néhány órával később Blanc-Mesnilben, az egyik párizsi elővárosban kiégve találták meg a rendőrök. Az elkövetés módszere és a gépkocsi felgyújtása a nyomozók szerint arra utal, hogy kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos leszámolási akció történhetett, ami Párizsban nagyon ritka.