szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egészen kis dolgot kért tőlük a beteg, de lehet, hogy nem mindenki teljesítette volna.

A Facebookon hálálkodott négy betegszállítónak egy olasz férfi, amiért egy kicsi, ám annál emberibb szívességet tettek meg idős édesapjának. A 88 éves férfit a leírás szerint egy betegszállító autó vitte Carrarából Ivreába, vele utazott lánya is. Menet közben a bácsinak kérése akadt: szerette volna, ha még egyszer láthatja a tengert, talán életében utoljára. Ivrea ugyanis közel kétszáz kilométerre van a tengertől, és az idős ember valószínűleg arra számított, hogy az ő állapotában már nem fog hosszabb utakat megtenni.

Az ivreai vöröskereszt önkéntes betegszállítói pedig nem mondtak nemet: egyenesen a strandra szállították az idős embert, a kavicsos parton kinyitották a kocsit, a hordágyat pedig kitolták a fényre, hogy a bácsi talán utoljára átadhassa magát a hullámok látványának.

A vöröskeresztesek pedig megköszönték az idős ember fiának kedves szavait, azzal a megjegyzéssel: néha kis gesztusok jelentik a különbséget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!