szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Európai Néppárt csúcsjelöltje programbemutatóján arról beszélt, sok erő próbálja szétszakítani Európát, ő viszont hidakat akar építeni.

Hétfőn tartotta meg csúcsjelölti törekvéseit ismertető tájékoztatóját Manfred Weber. Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje arról beszélt, a májusi európai parlamenti választásokon a „nacionalizmus Európában kísértő szelleme” a fő ellenfél, Németországban az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű ellenzéki párt mutatja meg, pontosan mit is jelent ez.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa szerint míg az AfD a nemzetek Európájáról beszél, szavai mögött a pőre egoizmus és nacionalizmus húzódik meg, ezért Weber úgy látja,

az Európa-párti erők központi feladata az elhatárolódás ezektől a jobboldali erőktől szerte Európában.

Hozzátette, az EPP erős nemzetállamokat akar, de meggyőződése, hogy a nemzetállamok a globalizált világban csak egy erős, egyesült Európában lehetnek erősek.

Amikor az EPP és a Fidesz viszonyáról kérdezték, a politikus csak annyit mondott, szerinte túl sok erő akarja szétszakítani Németországot és Európát, ő viszont hidakat szeretne építeni.

Manfred Webert november elején választották meg az EPP csúcsjelöltjének, a párt helsinki kongresszusának küldöttei több mint kérharmados arányban támogatták jelöltségét. Webert a szavazáson Orbán Viktor is támogatta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, a CSU alelnöke.

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

A Színházi Társaság cáfolja Szabó Lászlót

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

A WHO továbbra is kitart mellette, hogy a koronavírus Kínából terjedt szét a világban

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!