szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarországon alig van kerti illemhely, a 4 százalékot sem éri el az arányuk.

Románia az utolsó helyet foglalja el az Európai Unió országai között, ami a lakásban található illemhelyek számát illeti - derül ki az Eurostat adataiból. A hírről beszámoló Transindex hozzáteszi, ezzel együtt Romániában van a legtöbb kerti WC az EU országai közül. Az EU-s átlag 2,4 százalék, Romániában ez a szám 29,7 százalék.

A kerti WC-k listáján Romániát Bulgária követi a sorban, ahol a lakosság 16,7 százaléka használ kerti WC-t, majd jön Litvánia 12,2 százalékkal, azt követi Lettország 10,9 százalékkal, majd Észtország 6,1 százalékkal és Magyarország 3,9 százalékkal.

A lista végén Luxemburg, Spanyolország és Németország áll, ahol mindössze a lakosság 0,1 százaléka rendelkezik kerti illemhelyiséggel. Ezeket az államokat követi Szlovénia, Görögország, Finnország, Csehország, Dánia, Ausztria, Ciprus, Olaszország, Franciaország, Portugália, Belgium, Szlovákia, Horvátország és Lengyelország – vagyis itt is kevés a kerti WC.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!