szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

F. Hasszánnak hívják, és már ki is hallgatták.

Egyre több mindent tudni a hazánkban elfogott, magas rangú IÁ-tagról. A férfi állítólag öngyilkos merényleteket szervezett és kivégzéseket irányított. Nevét eddig nem közölték, de a TEK az MTI-nek eljuttatott közleményében már névvel együtt számol be a 27 éves férfiról: F. Hasszánnak hívják, és mint írják, Szíriában csatlakozott a terrorszervezethez.

A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint Magyarországra utazása előtt a 2016-ban Görögországban benyújtott menekültkérelme alapján kiállított menekült úti okmány felhasználásával Európa több országában is megfordult. A TEK feljelentése alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a mai napon őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a férfit. A Terrorelhárítási Központ tovább folytatja felderítési tevékenységét, és támogatja a Fővárosi Nyomozó Ügyészség eljárását – közölték.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megváltozik a Google kereső kinézete

Megváltozik a Google kereső kinézete

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Több mint 30 ezer témában nem mondott igazat négy év alatt Trump

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege