szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még kölyökkorában ejthették foglyul prémkereskedők azt a legyengült jegesmedvét, amelyet néhány napja fogtak be egy orosz városban. Korábban azt feltételezték, hogy az állat több száz kilométert vándorolva juthatott a lakott terület közelébe.

Mint korábban megírtuk, egy végsőkig kimerült és lefogyott jegesmedve bukkant fel néhány napja az észak-oroszországi Norilszkban. Az első feltételezések szerint az állat élelem után kutatva kerülhetett több száz kilométerre természetes élőhelyétől.

A szakértők most egy új elmélettel álltak elő, eszerint a nőstény állat kölyökkora óta illegális prémkereskedők fogságában élhetett, akik most a büntetéstől tartva engedhették szabadon – írja a The Washington Post. Ezt az elméletet támasztja alá, hogy rendszerint nem a nőstény, hanem a hím példányok tesznek meg hosszú utakat, illetve hogy az állat feltűnően tiszta volt, amikor rátaláltak.

A stresszes állapotban befogott állatot most távol tartják a zavaró ingerektől, további sorsáról egyelőre nem döntöttek. Talán visszaszállítják természetes élőhelyére, de szakértők szerint előbb mindenképpen orvosi kezelésre van szüksége.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Világ

Éhes és kifáradt jegesmedve sétált el egészen Norilszkig

Több száz kilométerre szokásos életterétől, az észak-oroszországi Norilszk városában jelent meg egy csonttá és bőrré fogyott, halálosan kifáradt jegesmedve. A nőstény állat leginkább fekszik a földön, s néha körbeszagolgat, van-e étel a közelben.

Medián: Fáradnak és megosztottak a járványkezelés megítélésében a magyarok

Medián: Fáradnak és megosztottak a járványkezelés megítélésében a magyarok

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő

A bulgáriai választáson nem dőlt el, belebukik-e a korrupcióba Boriszov kormányfő

Hollywoodi nagyságokat, holokauszttúlélőt is megkárosított a pilótajáték most meghalt királya

Hollywoodi nagyságokat, holokauszttúlélőt is megkárosított a pilótajáték most meghalt királya