szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

FIGYELEM! Az ukran kormany ismet mocskos semakat alkalmaz. Legyenek eberek! A szavazolapon a nevem HARMADIK a sorban! Brenzovics Laszlo (KMKSZ) – ez az SMS-üzenet érkezik tömegesen az ukrajnai magyarok telefonjaira egy nappal az ukrajnai parlamenti választás előtt. Az üzenettel csak egy baj van, az igazi Brenzovics, aki a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség jelöltje, a valóságban a második helyen szerepel a szavazócédulán, a harmadik egy úgynevezett „klónjelölt”, akinek az a feladata hogy elrabolja a voksok egy részét. Brenzovics nincs egyedül Ukrajnában 162 ilyen klón támad.

A HVG értesülései szerint az sms-üzenetet olyan Kijevben dolgozó magyarok is megkapták, akik nem rendelkeznek Ukrajnában választójoggal, s akik feltöltőkártyás telefont használnak, így nem adták meg nevüket, amikor megvásárolták a sim-kártyát.

A 162 klón igazán érdekessé teszi a küzdelmet, akadnak olyan körzetek, ahol három áljelölt indult a célba vett jelölt ellen. Olyan körzetek is vannak, ahol a Volodimir Zelenszkij vezette Nép szolgálója párt jelöltje ellen olyan jelöltek is indulnak, akiket a Nép szolgálója nevű „civilszervezet”, egy hasonló nevű „kft”, vagy magáncég indított, valószínűleg szintén azért, hogy rontsa a valódi jelölt esélyeit.

Persze ez a módszer egyáltalán nem új, az idei elnökválasztáson Julija Volodimirovna Timosenko ellen például indult egy Jurij Volodimirovics Timosenko nevű jelölt is. A manőverrel több mint százezer embert sikerült megtéveszteni, 117.693-an voksoltak a politikával korábban nem foglalkozó Volodimir Timosenkóra.

A választás tétjéről és esélyeiről ebben a cikkben írtunk részletesen:

Csak Zelenszkij győzelmének aránya kétséges az ukrajnai választáson

Abszolút többséget is szerezhet a vasárnapi ukrajnai parlamenti választáson az új államfő, Volodimir Zelenszkij által pár hónapja alapított párt, a Nép szolgálója. Ha valóban nagyarányú lesz a győzelem, véget ér a „király királyság nélkül" időszak: az elnökválasztás óta eltelt hónapokban ugyanis Zelenszkij keze meg volt kötve, a parlament képviselői és a korábbi elnök, Petro Porosenko még hatalomban maradt emberei ahol tudták, ott gáncsolták a színészből lett államfő reformjait.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének

Egy sötét lyuk maradt az osztrák szélsőjobb újabb pofonba beleszaladó ex-vezérének

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter: Készek vagyunk rendezni a nézeteltéréseket Magyarországgal

Kormánybarát kastélybirtokosok egymás közt: L. Simonék összehangolnak

Kormánybarát kastélybirtokosok egymás közt: L. Simonék összehangolnak