szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Haldoklók tömege, apokaliptikus képek. Azt üzenik mindenkinek, vagy ez jön, vagy a totális vesztegzár.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában
A Sky News stábja bejutott Bergamo legnagyobb kórházába, ahol lefilmezték a koronavírus okozta döbbenetes állapotokat. A Lombardia tartományban található Bergamo az olaszországi járvány gócpontja.

A XXIII. János Pápa Kórházban forgatott videóban látható, hogy a folyosók és a szükségkórtermek is tele vannak emberekkel, akik folyamatos ellátásra és lélegeztetésre szorulnak. Az orvosok és ápolók megfeszített erővel dolgoznak, de mint elmondták: újra és újra arról kell dönteniük, hogy kit lehet megmenteni.

A kórház az egyik legjobban felszerelt intézmény Olaszországban, de az intenzív kezelésre szorulók nagy száma miatt képtelen ellátni valamennyi beteget. Naponta 50-60 új, súlyos állapotú embert visznek be hozzájuk, minden rendelkezésre álló helyen ágyak vannak már.

A Sky stábját Bergamo önkormányzata hívta meg, hogy megmutassák a világnak, mi vár rájuk. Az orvosok azt üzenik, készüljenek fel a többiek is, és azonnal állítsanak le mindent, hogy lassítsák a kór terjedését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!