szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átszámítva mintegy 102 milliárd forintot érhet a rekord-fogás.

Rekordmennyiségű, másfél tonnányi kábítószert, valószínűsíthetően metamfetamint foglaltak le a nyitrai vámhivatal pénzügyőrei egy Mexikóból származó küldeményben – jelentette a TASR hírügynökség hatósági közlésre hivatkozva kedden. A szállítmányt – amelynek feketepiaci értékét közel 300 millió euróra, mintegy 102 milliárd forintra becsülték –, két, folyadékok szállítására használt konténer alsó részében találták meg.

A drogot tartalmazó küldemény Mexikóból, egy horvátországi kikötő érintésével érkezett Szlovákiába, ahol a vámeljárás során bukkantak rá. Egy drogkereső kutya szagolta ki a fogást.

A szállítmány egy olyan útvonalon érkezett, amit drogcsempész-útvonalként tartanak számon a hatóságok, ezért azt eleve gyanúsként kezelték – közölte a szlovák pénzügyőrség szóvivője. Hozzátette: miután átfúrták a konténer alját, abban fehér kristályos anyagot találtak. Az ügy további vizsgálatát a rendőrség vette át.

Múlt hónapban Rotterdamban, egy magyar cégnek feladott banán-szállítmányba rejtve találtak 52 milliárd forint értékű kokaint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tarajos sült fogtak be a szegedi pályaudvaron

Tarajos sült fogtak be a szegedi pályaudvaron

A Huawei-telefoncsipek napjai szó szerint meg vannak számlálva

A Huawei-telefoncsipek napjai szó szerint meg vannak számlálva

Jordan Peterson koronavírusos

Jordan Peterson koronavírusos