szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rendkívüli ülést tartanak az uniós országok külügyminiszterei pénteken. Szó lesz a libanoni robbanásról, a görög–török konfliktusról és Venezueláról is.

Forrongó Belarusz
Százezrek követelik Európa utolsó diktátorának távozását és új elnökválasztások kiírását azt követően, hogy Aljakszandr Lukasenka a gyanú szerint elcsalt választáson győzött. A belarusz ellenzék a rendszerváltáskor sem tapasztalt tömegeket vitt az utcára. A békés demonstrációkat rendre karhatalmi erővel verték szét, a rohamrendőrök több ezer aktivistát letartóztattak. Kövesse velünk a legújabb fejleményeket!
Friss cikkek a témában

További szankciók meghozatalára van szükség azokkal szemben, akik megsértették a demokratikus értékeket vagy visszaéltek az emberi jogokkal Fehéroroszországban – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, az uniós külügyminiszterek rendkívüli tanácskozása előtt, pénteken.

Von der Leyen reményét fejezte ki, hogy az uniós országok külügyminiszterei a fehérorosz nép alapvető szabadságokhoz és demokráciához fűződő jogainak támogatása mellett lesz.

A rendkívüli ülésen szó lesz a libanoni robbanást követő fejleményekről, a görög partoknál zajló török szénhidrogén-kutatásokról és Venezueláról is.

Noha a videokonferencia nem teszi lehetővé szankciós határozatok meghozatalát, alkalmas azok előkészítésére, felgyorsítva a konkrét intézkedések elfogadásának folyamatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

Lengyel tölténnyel lőhetnek a tüntetőkre Belaruszban

Bár a belorusz rohamrendőrség gondosan feltakarítja maga után a kilőtt golyók hüvelyeit, egy lengyel újságíró Minszkben olyan patronokat talált egy metróállomás közelében, amelyen ott a felirat: Made in Poland.

Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál

Néhány vonat olcsóbb lesz a Balatonnál

Újabb szegedi kézilabdázó fertőződött meg koronavírussal

Újabb szegedi kézilabdázó fertőződött meg koronavírussal

Mozgalmat indított az Epic Games, hogy kikényszerítse a változást az Apple-től

Mozgalmat indított az Epic Games, hogy kikényszerítse a változást az Apple-től