szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Evo Morales elleni újabb ügyet a kormány kezdeményezte.

Büntetőfeljelentést tett az ügyészségen a bolíviai kormány, mert azzal vádolják Evo Morales korábbi elnököt, hogy szexuális kapcsolata volt egy kiskorúval - jelentette be Guido Melgar bolíviai igazságügyiminiszter-helyettes helyi idő szerint csütörtökön.

A kabinet azt követően döntött a feljelentésről, hogy a helyi közösségi médiában és a sajtóban olyan fényképek jelentek meg, amelyeken a 60 éves Morales egy fiatal lánnyal látható, aki most 19 éves. A korábbi elnököt nemi erőszakért és emberkereskedelemért vonnák felelősségre. Előbbiért 2-6, utóbbiért akár 10-15 évet is kaphat.

A 2006-ban hatalomra került Evo Morales tavaly novemberben távozott, miután az elnökválasztást követően hatalmas tüntetések kezdődtek, és a fegyveres erők is csatlakoztak a távozását követelő tömegekhez. Az államfő, akit azzal vádoltak, hogy csalással szerezte meg a győzelmet, a lemondása után el is menekült az országból. A kormány júlis végén azért tett feljelentést ellene, mert hívei tüntetéseket szerveznek, ami a koronavírus-járvány idején emberéleteket veszélyeztet.

Az ellenzék azzal vádolja Jenina Anez ideiglenes elnök konzervatív kormányát, hogy rosszul kezeli a koronavírus-járványt, időt húz és politikai hasznot próbál kovácsolni az október 18-ra halasztott általános választás előtt. Moralest az év elején eltiltották az indulástól azzal az indokkal, hogy a tavaly megbuktatott és jelenleg Argentínában tartózkodó politikus nem rendelkezik állandó lakhellyel az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt

16 nemzetközi újságírószervezet fejezte ki aggodalmát a magyar média helyzete miatt

Az Orbán-kormánynak ki kellene fordulnia magából, hogy teljesítse Matolcsy ajánlását

Az Orbán-kormánynak ki kellene fordulnia magából, hogy teljesítse Matolcsy ajánlását

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?