szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnökválasztás előtt egy hónappal a Demokrata Párt jelöltjének, Joseph Bidennek tíz százalékponttal nagyobb a támogatottsága, mint Donald Trumpnak - derült ki a Reuters hírügynökség és az Ipsos közvélemény-kutató felméréséből.

Biden nyert, Trump még küzd - amerikai elnökválasztás 2020
November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.
Friss cikkek a témában

Az egész Egyesült Államokra kiterjedő közvélemény-kutatást, amelynek hibahatára plusz-mínusz öt százalékpont, a megkérdezettek 51 százaléka választaná amerikai elnöknek Bident. A hivatalban lévő elnök, a Republikánus Párt jelöltje, Donald Trump támogatottsága 41 százalék. A tíz százalékpontos előny a hibahatáron belüli értékkel és 1-2 százalékponttal magasabb, mint az elmúlt hetekben.

Ugyanakkor az elnökválasztás kimenetelét eldöntő ingaállamokban az országosan mért tíz százalékpontnál kisebb Biden előnye.

A felmérésben résztvevőket megkérdezték arról is, mit gondolnak arról, hogy  Trump elnök megfertőződött a koronavírussal. A válaszadók 65 százaléka - a regisztrált demokrata párti szavazók 90 százaléka és a regisztrált republikánus szavazók fele - úgy vélte, igaz az az állítás, hogy Trump "valószínűleg nem kapta volna el a fertőzést, ha komolyabban vette volna a koronavírust". Az elnök korábban többször bagatellizálta a járványos betegség súlyosságát.

Egyelőre nem lehet tudni, Trump betegsége miatt elhalasztják-e az elnökjelöltek következő vitáját, amely október 15-re van kitűzve. Az alelnökjelöltek első televíziós vitáját csütörtökön rendezik Salt Lake Cityben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Holnaptól +100 GB ingyenes mobilnetet ad a Telenor az otthoni felhasználóknak

Holnaptól +100 GB ingyenes mobilnetet ad a Telenor az otthoni felhasználóknak

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Összeomlott a világ legnagyobb rádióteleszkópja, a 900 tonnás Arecibo

Havas Henrik elég durván beszólt Presser Gábornak

Havas Henrik elég durván beszólt Presser Gábornak