szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Április óta a legsúlyosabb a helyzet az országban.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Péntektől szigorodnak a koronavírus-járvány elleni intézkedések Franciaországban - jelentette be Emmanuel Macron. Az államfő televíziós beszédben közölte: az ország egész területén kijárási korlátozásokat vezetnek be, ennek jegyében tilos lesz minden nem elemi utazás, és az emberek csak a szükséges dolgok miatt hagyhatják el otthonukat, ennek jegyében bezárják az éttermeket és a vendéglátóhelyeket. Ez ugyanakkor nem jelenti az iskolák lezárását, és a munkába járás is lehetséges lesz , de az egyetemeken online oktatásra állnak át, és szorgalmazzák a távmunkát is.

Az új intézkedések legkorábban decemberig hatályosak maradnak - mondta el Macron, aki hozzátette: kéthetente felülvizsgálják a helyzetet. A cél az, hogy a karácsonyi ünnepek előtt már zavartalanul üzemelhessenek az üzletek.

Franciaországban riasztó adatokat közölnek a járvány terjedéséről: az elmúlt 24 órában 33 ezer új esetet és 523 halálozást regisztráltak, ami a legmagasabb szám április óta. A kórházak intenzív részlegein pedig az ágyak felét már covidos betegek foglalják el.

Hasonló korlátozásokat jelentett be néhány órával korábban Angela Merkel német kancellár is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

100 ezer forintos jutalmat kapnak a fővárosi hajléktalanszállók dolgozói

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították

Johnny Depp fellebbezett a „feleségverős” perben, de elutasították

Pintér szerint nem marad felderítetlenül egyetlen korrupciós ügy sem, ami az emberek érdekeit sérti

Pintér szerint nem marad felderítetlenül egyetlen korrupciós ügy sem, ami az emberek érdekeit sérti