szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Rekordot döntött az új fertőzöttek száma Ukrajnában. Egy nap alatt 157-en haltak meg.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában: az elmúlt napon – a korábbi csúcsot meghaladó – 8899 új esettel 411 093-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 157-tel, 7532-re. Eddig 168 868-an gyógyultak meg, viszont

már 234 693 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban.

Kijev az ország legfertőzöttebb területe, ahol 789 új beteggel az igazolt fertőzöttek száma már meghaladta a 39,5 ezret, az elhunytaké pedig 12 újabb áldozattal 799-re emelkedett, miközben eddig mindössze alig több mint 13 ezren gyógyultak meg. 

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a járvány

eszeveszett ütemben, hurrikán módjára terjed az országban.

A parlamentben a lehetséges menesztésére utaló képviselői felszólalásra reagálva a tárcavezető kijelentette: lehet akármennyit hibáztatni az egészségügyi minisztériumot, de a tárca nem tudja mások helyett betartani a szabályokat, a maszkviselést, a kézfertőtlenítést és a távolságtartást.

A törvényhozás épülete előtt két csoport is tüntetni kezdett kedden. Az egyik megmozduláson külföldről behozott autók tulajdonosai vesznek részt, akik a jármű elvámolási költségének csökkentését követelik. A másik csoportban kis- és középvállalkozók demonstrálnak az egyszerűsített adózási rendszerért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Zivatarokra, felhőszakadásra figyelmeztetnek országszerte

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben

Egy levelet nézett Menczer Tamás Sinopharm melletti kiállásnak a The Lancetben

Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja

Pénteken jelenik meg a Samsung legbiztonságosabb telefonja