szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy ötfős csoport tagjai ciánvegyülettel akarták megmérgezni a jelentős részt magyarok lakta kárpátaljai Beregszász ivóvízkészletét – számolt be az állítólagos tervről a Police Control Ukraine nevű hírportál.

A hírportál meg nem nevezett forrásokból származó értesülései szerint a fiatalokból álló csoport így akart megszabadulni a kárpátaljai „szeparatistáktól”, közülük is elsősorban a helyi magyaroktól. A csoportra az ukrán titkosszolgálat, az SZBU bukkant rá, miután feltörte a merényletet tervezők Telegram-csatornáját. Az akcióra készülők állítólag egy ház alagsorában éppen azt vizsgálták, miként oldódik a méreg a vízben, amikor a rendőrök rájuk törtek. Két embert őrizetbe vettek, hármat még keresnek. A lefoglalt port Kijevbe küldték kivizsgálásra.

Az utóbbi hetekben több incidens is történt az Ukrajnához tartozó Kárpátalján. Az SZBU házkutatást végzett a helyi magyar szervezetek irodáiban, valamint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökénél, Brenzovics Lászlónál is. Nem sokkal korábban egy náci karlendítéssel köszönő, álarcos férfi egy videóban halállal fenyegette meg a magyarokat és közölte, el fognak menni a magyarok gyermekeiért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél

Halálra gázolt a vonat egy embert Ferihegynél

Gigantikus hűtőrács az Audi Maybachra adott válaszán, a Horch luxusautón

Gigantikus hűtőrács az Audi Maybachra adott válaszán, a Horch luxusautón

A Déli Városkapu sarkába költözik a Fudan Egyetem, a Diákváros marad a helyén

A Déli Városkapu sarkába költözik a Fudan Egyetem, a Diákváros marad a helyén