szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több konfliktus is próbára tette már a novemberi tűzszüneti megállapodást.

A hegyi-karabahi örmény vezetés szerint több tucat katonát rabolt el szerdán Azerbajdzsán hadserege – írja a Reuters. A hírügynökség szerint ez már a többedik konfliktus, ami próbára teszi a hat hetes vérontást múlt hónapban lezáró tűzszüneti megállapodást.

Szerdán Hegyi-Karabah védelmi minisztériuma azt jelentette, hogy előző napon megszakadt a kapcsolat több, a tűzszüneti egyezmény értelmében az ő ellenőrzésük alatt maradt területen található állással. Miután kedd éjjel hiába próbálták megtalálni a katonákat, Arayik Harutyunyan hegyi-karabahi elnök szerdán bejelentette, hogy Azerbajdzsán ejtette fogjul őket, az azeri felet pedig provokációval vádolta meg.

Azerbajdzsán nem kommentálta a történteket.

Később Örményország védelmi minisztériuma azt közölte az Interfax szerint, hogy több katonájukat azeri csapatok vették körbe, és csak az orosz békefenntartóknak köszönhetően tudtak szabadulni. Nem egyértelmű, hogy ugyanazokról a katonákról van-e szó, akik Harutyunyan szerint fogságba estek.

Fegyveres összetűzés alakult ki vasárnap, mely során négy azeri katona életét vesztette, hat örmény pedig megsérült. Az eset után egymást vádolták a szembenálló felek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vajon hol létezhet még élet a Földön kívül?

Vajon hol létezhet még élet a Földön kívül?

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Die Welt: A hamis biztonságérzet most életveszélyes lehet

Bocsánatot kért Von der Leyentől az Európai Tanács elnöke a kanapébotrány miatt

Bocsánatot kért Von der Leyentől az Európai Tanács elnöke a kanapébotrány miatt