Lengyelországba sem engednek be Nagy-Britanniából érkező repülőket

Lengyelországba sem engednek be Nagy-Britanniából érkező repülőket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A korábbinál sokkal fertőzőbb koronavírus-változat megjelenése miatt egyre több ország kormánya dönt úgy, hogy nem fogad repülőket az Egyesült Királyságból. Most Lengyelország csatlakozott hozzájuk.

Lengyelország is felfüggeszti hétfő éjféltől az Egyesült Királyságból érkező utasszállító légi járatok fogadását – jelentette be a lengyel kormányszóvivő.

Piotr Müller biztonsági okokkal, a koronavírus új változatának szigetországi megjelenésével indokolta a döntést.

Müller vasárnap a PAP hírügynökségnek elmondta: hétfő délelőtt a lengyel kormány járványügyi válságstábja megvitatja a helyzetet, ami az után alakult ki, hogy Délkelet-Angliában a korábbinál 70 százalékkal fertőzőbb koronavírus-változat bukkant fel.

Vasárnap Franciaország, Belgium, Hollandia, Németország, Ausztria, Írország, Olaszország, Horvátország, Bulgária, Románia, a balti országok, valamint Törökország, Izrael, Kuvait, Kanada és Salvador jelentette be, hogy nem enged be repülőket az Egyesült Királyságból. Hollandia nem fogad be onnan érkező kompokat sem, a franciák pedig leállították a tengeri teherforgalom fogadását is.

Virológusok: Érthető az óvatosság a mutálódott brit koronavírus miatt

Amíg nem tudjuk kizárni, hogy egy gyorsan terjedő mutáció nem érint kezelési lehetőségeket, vagy akár a következő hetekben érkező vakcinák hatékonyságát, érthető az óvatosság - írják a pécsi virológusok a Facebook-oldalukon.

Hozzászólások