szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Paul Manafortot korábban hét és fél évre ítélték az Egyesült Államok elleni összeesküvésért, hamis tanúzásért és az igazságszolgáltatás akadályoztatásának megkísérléséért.

Donald Trump leköszönő amerikai elnök újabb elítélteknek kegyelmezett meg szerdán, illetve többeknek enyhítette a büntetését. Az újonnan érintett 29 emberrel együtt az elnök az utóbbi két napban 50 elítéltnek kegyelmezett meg, vagy enyhítette a büntetését.

Az újonnan kegyelemben részesülők között található például Paul Manafort, aki először volt kampánymenedzsere a 2016-os választáson, és akit pénzügyi csalásokért, valamint a 2016-os választási kampányba való orosz beavatkozás ügyében folytatott nyomozás során az Egyesült Államok elleni összeesküvésért, hamis tanúzásért és az igazságszolgáltatás akadályoztatásának megkísérléséért hét és fél év börtönbüntetésre ítéltek.

Trump november végén megkegyelmezett korábbi nemzetbiztonsági tanácsadójának, Michael T. Flynn-nek, hónapokkal ezelőtt pedig Roger Stone-nak, aki évtizedeken át volt üzleti tanácsadója. Stone-t is a Robert Mueller különleges ügyész vezette bizottság általi nyomozás során ítélték el, a Flynn elleni perek pedig nem zárultak le ugyanebben a vizsgálatban, de az elnöki kegyelemmel semmissé váltak. Az elnök kedden megkegyelmezett George Papadopoulosnak, aki kampánytanácsadója volt négy évvel ezelőtt, és akit azért ítéltek el tizennégy napra, mert félrevezette a Mueller-bizottságot.

A 70 éves Manafortot májusban a koronavírus-járvány miatt házi őrizetbe helyezték a börtön helyett. A korábbi kampánymenedzser a Twitteren megköszönte Trumpnak, hogy megkegyelmezett neki, és kijelentette: a történelem majd megmutatja, hogy elnökként ő tette a legtöbbet az országért.

A szerdán kegyelmet kapók között van még Charles Kushner tehetős ingatlanmenedzser is, az elnök vejének, Jared Kushnernek az apja, akit évekkel ezelőtt adócsalásért és illegális kampányfinanszírozásért ítéltek el. Trump és az idősebb Kushner már régóta ismerte egymást ingatlanpiaci körökből, gyerekeik 2009-ben házasodtak össze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A világ egyik legnagyobb drogbáróját fogták el Amszterdamban

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

Százmilliós hóegyengető borzolja a kedélyeket a Normafán, és a kormány is készül valamire

Százmilliós hóegyengető borzolja a kedélyeket a Normafán, és a kormány is készül valamire