szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Korábban azt közölte a BioNTech, hogy az általuk végzett tesztek alapján nem jár komoly következményekkel, ha valaki nagyobb adaggal kap a védőoltásukból.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Túladagolták a koronavírus elleni védőoltással egy német idősotthon nyolc dolgozóját – írja a Reuters. Mindannyian ötszörös adagot kaptak vasárnap a Pfizer-BioNTech vakcinájából.

Négyen közülük influenzaszerű tünetekkel kerültek kórházba, megfigyelésre.

Az eset a Mecklenburg–Elő-Pomeránia tartományban található Vorpommern-Rügen járásban történt. A járást vezető Stefan Kerth közleményben hangsúlyozta, hogy egyedi esetről van szó, ami egyéni hibákra vezethető vissza. A járásbeli hatóságok arra hívták fel a történtek után a figyelmet:

A BioNTech azt állította, hogy tesztjeik alapján nem jár komoly következményekkel, ha valaki nagyobb adaggal kap a vakcinából.

Nem sokkal korábban néhány másik járásban azért utasították vissza a vakcinációt, mivel felmerült, hogy a védőoltásokat nem megfelelő hőmérsékleten tárolták.

Magyarországra a múlt héten 9750 darab érkezett a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett koronavírus-vakcinából, amely 4875 egészségügyi dolgozó beoltását teszi lehetővé. Közülük hétfőre 1094-en már megkapták a védőoltást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Marabu Féknyúz: Tavasz van, konzultáljunk!

Marabu Féknyúz: Tavasz van, konzultáljunk!

1100 magyar fiatal kap idén az EU-tól ingyenes vonatbérletet

1100 magyar fiatal kap idén az EU-tól ingyenes vonatbérletet