szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Twitter mikroblog szombaton felfüggesztette Joachim Son-Forget francia parlamenti képviselő oldalát, miután ő vagy egy hacker Donald Trump amerikai elnök nevében posztolt. Son-Forget korábban már hasonló ügybe keveredett Emanuel Macron francia elnökkel is.

Néhány órával az után, hogy a Twitter véglegesen bezárta Donald Trump oldalát – a magyarázat szerint azért, mert az elnök üzeneteiben erőszakos cselekedetekre bátorította híveit – Joachim Son-Forget neve és fotója a leköszönő amerikai elnökére változott a hivatalos fiókján. Több, Trump nevében közzétett tweet is megjelent rajta, az egyikben mindössze az volt olvasható: SEGÍTSÉG (HELP).

A Politico hírportál beszámolója szerint a tavaly áprilisban már történt ehhez hasonló a külföldön élő franciákat képviselő, dél-koreai származású Son-Forget oldalán, amelyen akkor Emmanuel Macron képe és neve tűnt fel, az akkor közzétett bejegyzések pedig arról szóltak, hogy a francia államfő tökéletesen egyetért Trumppal, aki Kínát tette felelőssé a koronavírus-járvány elterjedéséért.

A képviselő akkor azt állította, hogy a telefonját feltörték, a Twitter-fiókját pedig meghackelték.

Son-Foget 2018-ban kénytelen volt kilépni a Macron mögött álló frakcióból, mert szexista posztokat tett közzé Esther Benbassa szenátorról.

Trump nagy bejelentést ígér, közben dühödten keresi az internetes kiskaput

A Twitterről véglegesen kitiltott Donald Trump dühös cselhez folyamodott, kétszer is. De a vállalat azonnal közbeavatkozott, kétszer is. Az elnök azt ígéri, hamarosan nagy bejelentést tesz majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Fülke: Ostrom után Amerika

Valóban kiseprűzhetik-e a demokraták hivatali idejének lejárta előtt Donald Trumpot, vagy ez csak pávatánc? A január 6-i példátlan amerikai események utóéletetét Nagy Gáborral, a HVG újságírójával elemeztük a Fülkében.

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

656 millió forintnak megfelelő dollárt fizetett valaki egy régi Batman-képregényért

Megaberuházásokkal lendítené fel a török gazdaságot Erdogan

Megaberuházásokkal lendítené fel a török gazdaságot Erdogan

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért