szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új szintre emelte a zaklatást az a férfi, aki négyszer küldte el a volt barátnőjének a karanténba vonulásra felszólító minisztériumi levelet. Nemcsak a magánélethez való jog megsértése, hanem okirathamisítás miatt is felelhet.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nem mindennapi bűnténnyel gyanúsította meg az izraeli rendőrség az egyik koronavírus-központ egy alkalmazottját: a férfi a gyanú szerint négyszer küldte karanténba a volt barátnőjét úgy, hogy a nő nem volt koronavírusos.

A rendőrök az után kezdtek nyomozni, hogy a koronavírus-központokat felügyelő Egészségügyi Minisztérium jelezte nekik, már negyedszer fordul hozzájuk ugyanaz a nő, hogy töröljék el a karanténkötelezettségét. Ez után derült ki, hogy az egyik dolgozó a minisztérium hivatalos utasítását küldte el az exének négyszer – írta a The Jerusalem Post.

Az ügy napokon belül az ügyészség elé kerülhet. A 35 éves férfi a magánélethez való jog megsértése mellett tiltott fogva tartás, valamint közalkalmazottként elkövetett okirathamisítás miatt is felelhet.

Nyitóképünk illusztráció

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dezső András Itthon

Kevésbé voltak aktívak a titkosszolgálatok a karantén alatt

Több mint ezeregyszáz titkos információgyűjtést – például telefonlehallgatást, titkos házkutatást – engedélyezett idén Varga Judit a hazai titkosszolgálatok kérésére, de a hvg.hu által kikért közérdekű adatok elemzéséből kiderül, hogy a tavaszi karantén alatt kevesebb lehetett a miniszteri engedélyhez kötött művelet. Feltehetőleg ekkor a titkosszolgálatok és a célszemélyek is visszahúzódtak. Aztán júliustól visszaállt a rend és a második fél év már hasonló aktivitást mutat, mint a tavalyi azonos időszak.

Egyedi megoldás: trükkösen rejtené el az okostelefon-kamerát a Samsung

Egyedi megoldás: trükkösen rejtené el az okostelefon-kamerát a Samsung

Titkolja Biden, mit írt neki Trump, mielőtt elhagyta a Fehér Házat

Titkolja Biden, mit írt neki Trump, mielőtt elhagyta a Fehér Házat

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója

Lehangoló látvány, ahogyan a 20 év rabság után kiszabadított medve még mindig a megszokott köreit rója