szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egészségügyi miniszter ellenőrzéseket rendelt el.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Vlad Voiculescu román egészségügyi miniszter ellenőrzéseket rendelt el az oltóközpontokban, miután kiderült, hogy 1353 olyan embert találtak, aki jogosulatlanul jutottak koronavírus elleni oltáshoz. A miniszter szerint ők csak a harmadik, a teljes lakosság beoltására irányuló szakaszban kerültek volna sorra.

Az országban jelenleg a második oltási szakasz zajlik, amelyben a 65 év felettieket, a krónikus betegeket és a stratégiai fontosságú intézményekben dolgozókat oltják be.

Voiculescu elmondta, hogy szerda délig 530 ezer személynek adták be a vakcinát Romániában, 40 ezren már az emlékeztető oltást is megkapták. A tárcavezető szerint egyébként európai szinten jól állnak az oltásokkal, az első tíz ország között van Románia az ezer lakosra jutó beoltottak számát tekintva.

Több országban is botrány tört ki a soron kívül adott oltások miatt: Ausztriában több polgármester, illetve a családtagjaik élveztek előnyt, Csehországban a Nemzeti Közegészségügyi Intézetben derült ki, hogy több dolgozó és hozzátartozóik  kaptak így védőoltást. Magyarországon a gyöngyösi polgármesterről derült ki, hogy hamarabb oltották be, mint ahogy kellett volna.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk

A Sinopharm szerint gyerekeknek is adható a vakcinájuk