szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A raktár azt követően robbant be, hogy a közeli farmokon tűz keletkezett, a lángok pedig elérték a katonai bázist.

Legkevesebb 98 ember vesztette életét egy katonai létesítményben bekövetkezett robbanásban Egyenlítői-Guineában – közölték hétfőn a nyugat-afrikai ország egészségügyi hatóságai.

Az AhoraEG híroldal beszámolója szerint további tíz holttestet húztak ki a romok alól, ám ezt a hatóságok egyelőre nem erősítették meg, igaz, nem is cáfolták.

A hivatalos adatok szerint több mint ötszázan sérültek meg a Bata városában található katonai létesítményben bekövetkezett robbanásban. Az áldozatok között civilek is vannak.

Az AhoraEG három egymást követő robbanásról számolt be, a Real Equatorial Guinea pedig súlyos károkról és pánikról adott hírt, valamint arról, hogy a lökéshullámokat távoli épületeken is lehetett érezni.

Teodoro Obiang Nguema, az ország elnöke a "hanyagságot és figyelmetlenséget" jelölte meg a baleset okaként. A raktárak, amelyekben dinamitot és más robbanószereket tároltak, azt követően robbantak fel, hogy a közeli farmokon tüzet gyújtottak, a lángok pedig átterjedtek a barakkokra – mondta. Szerinte a lökéshullámok csaknem az összes épületben kárt okoztak Bata városában.

Az államfő vizsgálatot rendelt el a felelősök elszámoltatására. Obiang nyugalomra intette a lakosságot, és figyelmeztetett, hogy az esettel kapcsolatban sok álhír terjed.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Kedvezőtlen járványügyi előrejelzés itthon, a britek már kocsmázhatnak

Radar360: Kedvezőtlen járványügyi előrejelzés itthon, a britek már kocsmázhatnak

Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

Százmilliós nyereséget termelt koronavírus-teszteléssel egy újlengyeli cég

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó