szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Imran Hán két nappal korábban kapta meg a vírus elleni oltás első adagját.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Megfertőződött a koronavírussal Imran Hán pakisztáni kormányfő, két nappal azután, hogy megkapta a betegség elleni oltást - közölte szombaton a dél-ázsiai iszlám köztársaság egészségügyi minisztere. A pakisztáni kormányfő "önkéntes karanténba" vonult otthonában - írta Twitter-oldalán Fejszál Szultán egészségügyi miniszter.

A 68 éves miniszterelnök számos találkozón vett részt az elmúlt néhány napban. Maszk nélkül szólalt föl Iszlámábádban egy biztonságpolitikai konferencián, amelyen sokan vettek részt. Szintén maszk nélkül vett részt pénteken egy projekt elindításán, amelynek a célja a szegények lakhatási körülményeinek a javítása.

Imran Hán csütörtökön kapta meg a koronavírus elleni oltás első adagját, a kínai Sinopharm vakcináját.

A 220 millió lakosú Pakisztánt minden valószínűség szerint elérte a járvány harmadik hulláma; ismét meredeken emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. A kormányzat által közölt adatok szerint az elmúlt 24 órában 3876 új fertőzöttet szűrtek ki. Utoljára július elején nőtt ilyen ütemben a fertőzések száma. Az összes regisztrált koronavírus-fertőzött száma ezzel meghaladja a 620 ezer főt. A Covid-19-betegség halálos áldozatainak a száma hivatalosan 13 800.

Pakisztánban március 10-én az idősekkel kezdték el a lakosság beoltását. Előzőleg az egészségügyi dolgozók jó része elutasította a felajánlott kínai vakcinákat, mondván, nem bízik bennük.

A dél-ázsiai országban egyelőre a kínai Sinopharm és CanSinoBio, a brit-svéd AstraZeneca, valamint az orosz Szputnyik V vakcinák vészhelyzeti használatát hagyták jóvá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!