szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Januárban még naponta 200 áldozata volt a járványnak az Egyesült Királyság fővárosában.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A hivatalos adatok szerint már másodszor fordult elő idén, hogy nem halt meg Londonban koronavírusos beteg – számolt be a BBC.

A cikkben emlékeztetnek arra, hogy a januári járványcsúcs idején naponta több mint 200 haláleset történt a fővárosban, de az első hullám idején a koronavírus okozta halálesetek 12 százaléka szintén Londonhoz volt köthető.

A brit egészségügyi minisztérium adatai szerint az elmúlt 24 órában országszerte 19-en haltak meg Covid–19-ben.

Az oltási kampány december 8-i kezdete óta eddig több mint 30 millióan kapták meg a koronavírus elleni vakcina első adagját. Ez azt jelenti, hogy a felnőtt brit lakosság csaknem 60 százalékát már beoltották.

Hétfőn Angliában egyébként feloldották a koronavírus-járvány megfékezése végett csaknem három hónapja elrendelt kijárási korlátozásokat.

Megnyílnak hétfőtől a szabadtéri sportlétesítmények, és a közparkokban ismét lehet piknikezni, de ezeken a helyeken is be kell tartani az összejövetelekre érvényes létszámkorlátozásokat. Ugyanakkor a vendéglátóhelyek továbbra is zárva tartanak, csak elvitelre, illetve házhoz szállításra vehetnek fel rendelést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!