szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A fertőzöttek száma túl van a 47 millión.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Péntekre meghaladta az egymilliót Európában a világjárvány halottainak száma – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai hivatala. A pontos adat szerint délelőtt 10 óráig 1 001 313-an haltak meg a földrészen a koronavírus okozta betegség, a Covid-19 miatt.

A fertőzöttek száma a járvány kezdete óta immár meghaladja a 47 milliót. A legtöbb esetet Franciaországból jelentették – pénteken lépte át az ötmilliót –, a második helyen Oroszország áll 4,624 millióval, a harmadik pedig az Egyesült Királyság 4,370 millió fertőzöttel.

Ami a járvány halottait illeti, más a három ország sorrendje. A legtöbben az Egyesült királyságban hunytak el, 127 224-en, Oroszországban 100 158-an, Franciaországban pedig 98 196-an péntek reggeli adatok szerint.

A WHO-nak hat regionális hivatala van, az európaihoz 53 ország tartozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!