szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szállítmány csütörtökön érkezett meg az országba.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kína ötvenezer adag Sinopharm oltóanyagot adományozott a koronavírus ellen Bosznia-Hercegovinának – írta a helyi sajtó pénteken. A szállítmány csütörtökön érkezett meg az országba.

A 3,3 millió lakosú Bosznia-Hercegovina eddig 182 ezer adag vakcinát kapott a WHO által indított COVAX nemzetközi oltóanyag-elosztó programon keresztül. Összesen körülbelül százezer adagot korábban Szerbia, Törökország és Kína is adományozott már Boszniának.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Bosznia-Hercegovinában 488-al emelkedett péntekre, az áldozatoké pedig 48-cal nőtt. Szerbiában ezalatt 2007-tel emelkedett a fertőzötteké és 25-tel az áldozatok száma, Koszovóban 269-cel, illetve 9-cel, Észak-Macedóniában 880-nal, illetve 76-tal és Montenegróban 177-tel, illetve 7-tel emelkedtek ezek a számok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!