szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Félő, hogy a kijárási korlátozások feloldása után az újból munkába indulók a fizikai távolságtartás miatt kerülik majd a tömegközlekedést, és még többen ülnek majd autóba, mint eddig.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Bár a kijárási korlátozások és a gyárak leállása miatt világszerte csökkent a légszennyezettség, nem biztos, hogy a mostani állapot sokáig fog tartani. Conor Sen, a Bloomberg egyik publicistája arra figyelmeztetett, hogy a közlekedésben is megjelenő fizikai távolságtartás miatt, ha a korlátozások feloldása után az emberek ismét munkába induknak, jóval több autóval találkozhatunk majd az utakon, mint korábban. Előfordulhat, hogy az emberek kerülik majd a tömegközlekedést, ez pedig nem csak forgalmi dugókhoz, de végső soron a légszennyezés növekedéséhez is vezethet.

A szerző sejtése Kína példáján már beigazolódott: a korlátozások feloldásával március elejére a forgalom már nagyobb volt, mint egy évvel korábban.

Ráadásul egyre több autót is vesznek az emberek Vuhanban, ahonnan a koronavírus-járvány a fetételezések szerint kiindult: az Audi egyik helyi képviselője arról számolt be, hogy ugrásszerűen megnőttek az eladások, amire egyáltalán nem számítottak.

Egy április eleji fesztiválra érkeztek kevesebben csak autóval Kínában, ebből azonban azt a következtetést vonták le az autópályák forgalma alapján, hogy a szabadidős utazásaikat csökkentik az emberek, de többet ingáznak kocsival.  

Normál utcai gumikon érték el az 532,93 km/h-s sebességrekordot

Normál utcai gumikon érték el az 532,93 km/h-s sebességrekordot

Sok benn a koronavírusos, vizsgálat zajlik a Baross utcai idősotthon egyik telephelyén

Sok benn a koronavírusos, vizsgálat zajlik a Baross utcai idősotthon egyik telephelyén

Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy

Svájcban a gazdag családok gyerekeinek a fele szakmunkásképzőbe megy