szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Újrahasznosított luxusnejlon milliókért.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Teljesen fenntarthatónak nevezett kollekciót mutatott be a Gucci, világ egyik legbefolyásosabb márkájának tartott olasz luxuscég – írta a Vogue Paris.

Bár a divatcég 2016 óta 100 százalékban újrahasznosított nejlonanyagokat használ, a mostani, Gucci Off the Grid kollekció minden alapanyaga környezetbarát, és a cég elmondása szerint a gyártás során is figyelembe vették a fenntarthatóság és a körforgásos termelés szempontjait. Ez az első kollekció a luxuscég új, Gucci Circular Lines kezdeményezésén belül, amelyet kifejezetten a körforgásos termelés céljával indítottak.

A ruhadarabok, kiegészítők, cipők és táskák egytől egyig újrahasznosított, organikus, természetes és fenntarthatónak titulált alapanyagokból készültek, és a kollekció jelentős részét pedig óceáni hulladékból gyártott Econylból állították elő. A szabás során keletkező hulladékból újból alapanyagot állítanak elő az Econylt gyártó cégnél.

A cég néhány éve egy újbóli felhasználást ösztönző programot is elindított: a Gucci Up keretén belül 2018-ban például 11 tonna bőrhulladékot dolgoztak fel, ami megfelel 4500 tonnányi szén-dioxidnak.

A Gucci az egyik első luxuscég volt, amelyik bejelentette a koronavírus-járvány után, hogy felhagy a hagyományos divatbemutatókkal, reflektálva a divatipar strukturális válságára.

Dobos Emese Gazdaság

A bőr után a selyem lehet az új közellenség

Környezeti szempontból és az állatvédők szemszögéből is igencsak támadható a selyem. Már van olyan divatcég, amelyik felhagyott a forgalmazásával, ám van egy probléma: kistermelők millióinak megélhetése kerülhet veszélybe.

Az iszlámgyűlölő Facebook-tartalmak betiltását követeli a pakisztáni kormányfő

Az iszlámgyűlölő Facebook-tartalmak betiltását követeli a pakisztáni kormányfő

Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban

Rendőröket dobáltak, újságírókra támadtak a járványtagadók Varsóban

Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel

Orbán háromnegyed óráig vitatkozott a gender szóról Európa vezetőivel