szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annyi kutya rohamozta meg a kutyafuttatót, hogy szinte mindenhonnan kikopott a gyep.

Műgyepszőnyeget telepítettek ki néhány dombra a most épülő kuttyafuttatóban a Városligetben - írja a 24.hu. A portál megkereste a Liget Zrt.-t, ahonnan a következő választ kapta:

"A Hermina úti Kutyás élményparkban szerzett üzemeltetési tapasztalatok alapján a terepalakulatok/dombok kedvelt játékok, azonban az erodálódás elkerülés érdekében a gyepfelülettel szemben érdemes mesterséges, strapabíró műfűvel beborítani azokat" – mondta a cég kommunikációs referense, Guba Sándor.

A kutyafuttatóban van olyan nap, amikor ezernél is több kutya megfordul, de egy átlagos napon is 700-800-an játszanak ott, ami miatt szinte teljesen kikopott mindenhonnan a gyep.

Budapest főtájépítésze szerint ebből is látszik, hogy rossz koncepcióval fejlesztik a Városligetet.

A kutyafuttatón az új gyep két hónap alatt rosszabb állapotban volt, mint a fejlesztés előtt. Annyi kutyást vonzottak oda, hogy fenntarthatatlan lett az egész, tönkrement teljesen a zöldfelület"

– mondta a 24.hu-nak Bardóczi Sándor.

Mivel a Városliget területét a kormány a Liget Zrt.-nek adta, a fővárosnak nincs sok beleszólása a dolgokba. A cégnek beszámolási kötelezettsége van a főváros felé, illetve a terveket át kell adniuk az önkormányzatnak, azonban Bardócz elmondása szerint terveket sosem kaptak, az utolsó beszámoló pedig 2019-ben történt.

hvg.hu Itthon

Megszavazta a Városliget beépítésének megakadályozását a Fővárosi Közgyűlés

A képviselők 68 százaléka támogatta a javaslatot. A fővárosi Fidesz szerint a szerdai döntés törvényellenes, mert szembemegy a kormány előző éjjel hozott határozatával. Karácsony Gergely főpolgármester szerint viszont a kérdéses kormányrendelet éppen a kormánypártok által elfogadott Liget-törvénnyel megy szembe.

Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3

Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

Nem viccelt az Apple: tényleg brutálisan erős lett a MacBook Air az M1 processzorral

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!

Farkas Zoltán: Micsoda különbség!