szerző:
hvg.hu

Árulják Oszkó Péter házát, amely annak idején azzal került be a hírek közé, hogy eltértek a tervektől az építés során, és túlépítették.

Eladósorba került a Bajnai-kormány pénzügyminiszterének Páfrányliget utcai villája. Az Oszkó Péter által 2007-ben vásárolt, 1080 négyzetméteres telken több mint 400 négyzetméteres, négyszintes, úszómedencés villa épült – írja az Itt lakunk.hu. Oszkó a telket építési engedéllyel vásárolta meg, ám a II. kerületi önkormányzat 2007. január 1-jétől szigorította a beépíthetőséget, így az épület több ponton sem fért bele a szabályozásba. Oszkó akkor statikai kényszerrel indokolta az eltérést a tervektől.

A II. kerületi építési hatóság végül visszabontás helyett csaknem nyolcmillió forintos bírságot szabott ki. Oszkó elfogadta a bírságot és annak összegét. A villa építésének költségeit szakértők 300-400 millió forintra teszik. A villa azért került eladósorba, mert a kétgyermekes Oszkó időközben elvált.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!