szerző:
hvg.hu

Több ellenzéki politikus is arra panaszkodik, hogy gyakorlatilag nem engedik hirdetni őket.

Sorra szembesülnek az ellenzéki pártok azzal, hogy hiába kezdődik szombaton a választási kampány, az óriásplakátok tulajdonosai közül vannak, akik egyszerűen nem engedik őket hirdetni – írta a Magyar Nemzet. A lapnak több ellenzéki politikus is azt mondta: vagy azt állítják a plakáttulajdonosok, hogy már le vannak foglalva a felületek, vagy általánosságban közlik, hogy nem fognak politikai hirdetéseknek teret adni.

Több ellenzéki párt tájékoztatása szerint az is előfordult, hogy már lényegében megtörtént a szóbeli megállapodás, írásban mégis elutasító választ kaptak.

Azt a múlt héten írta meg a hvg.hu, hogy az ellenzéki pártok kampányfőnökei egy médiaügynökségtől visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot kaptak. Ha nem élnek vele, csak nagyon korlátozottan tudják hirdetni magukat óriásplakátokon a választás előtt. A kültéri reklámhordozókra specializálódott Odex olyan mennyiségben és annyira hosszú időre foglalta le a felületeket, hogy a piac kétharmadát uralja. Az Odex tulajdonosa egy olyan vállalatcsoport, amelynek egyes cégeiben már Andy Vajna és Mészáros Lőrinc is tulajdonos.

Gőgös Zoltán azóta be is jelentette, hogy az MSZP nem vásárol plakáthelyeket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!