szerző:
hvg.hu

Nem fukarkodik a pénzzel a Google, ha termékei biztonságáról van szó.

2010 novembere óta kínál pénzjutalmat a Google a Chrome Rewards programban azoknak, akik sebezhetőséget találnak a Chrome OS-ben és a Chrome böngészőben. Tavaly például több mint 2 millió dollárt fizettek ki azoknak, akik így járultak hozzá ahhoz, hogy biztonságosabbak legyenek a Google-termékek.

©

A keresőóriás most megnövelte a jutalmat a Chromebook és a Chromebox hackre, megduplázta a tavalyi 50 ezer dollárt, így már 100 ezer dollárt kaphat az, aki olyan kódot ír, amellyel Guest (vendég) módban veszélyezteti az említett eszközöket. Ennek a kódnak képesnek kell lennie arra, hogy kihasználjon sebezhetőséget, még ha újrabootolják is a gépet. Tavaly senkinek sem sikerült ilyen kódot írnia, ezért is emelte a Google a tétet.

Egy másik jutalmat is felajánlott a Google, ezt azok kaphatják, akik kicselezik a Chrome biztonságos böngészésének letöltés-védelmi funkcióját.

A jutalmazási rendszerről itt találhatnak bővebb információt, angol nyelven.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!