szerző:
MTI

Meghibásodott a navigációs rendszer a Metyeor-M-1 nevű orosz meteorológiai műholdon, ezért az eszkök most irányítás nélkül kering.

Üzemzavar történt az orosz Metyeor-M-1 nevű meteorológiai műholdon, és a készülék működésképtelenné vált - közölte hétfőn a műholdat gyártó vállalat.

"Üzemzavar lépett fel az egyik fedélzeti berendezésben. A berendezést vizsgálják" - fogalmaztak. A műhold már hét éve üzemben van, bár üzemidejét csak öt évre tervezték.

A TASZSZ orosz hírügynökség értesülése szerint a műholdon meghibásodott a navigációs rendszer, a műhold jelenleg irányítás nélkül kering. A szakértők törekszenek a hiba helyreállítására. 

A Metyeor-M-1 műholdat 2009 őszén állították Föld körüli pályára, 2014 októberétől pedig kivonták a szolgálatból.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!