Az én hetem: Parti Nagy Lajos és Orbán Viktor pöttyös lova

Parti Nagy Lajos

5 perc

2019.11.17. 18:00

Sorozatunkhoz öt írót kértünk fel: írjanak arról, miként élték meg az elmúlt hetet. Egy megkötésünk volt csupán: adunk öt kulcsszót, ezeknek valahol fel kell bukkanniuk ebben a szubjektív visszatekintésben. Ezen a héten Parti Nagy Lajosnak a következő szavakból kellett ihletet merítenie: hadüzenet, aréna, pótvizsga, műhús, vízözön.

Heti ötös: miért ezt az öt kulcsszót kapta a szerző?

Hadüzenet (A kormány a parlamenti szabályok átalakításával és az önkormányzati feladatok átszabásával száll harcba az október 13-i választáson megerősödő ellenzékkel.)

Aréna (Hatalmas felhajtással avatták fel a Puskás Arénát, a Népstadion utódját. A magyar válogatott Uruguayt fogadta, közben leállították a forgalmat a pálya környékén. A stadionavató egyben egy felvonulás lett a politikai és közéleti személyiségeknek.)

Pótvizsga (Első körben ismét elutasították az Európai Parlamentben Orbán Viktor biztosjelöltjét. Újabb kérdéseket kapott, ezekre írásban kell válaszolnia.)

Műhús (Magyarországon is megjelentek a műhússal készült hamburgerek, és napokon belül a boltokban is kapható lesz a termék.)

Vízözön (Sosem látott képek érkeztek Velencéből, ahol a Szent Márk katedrális előtti téren majdnem derékig érő víz állt. A városban ketten meghaltak, és válsághelyzetet hirdettek.)

Péntek este bele akarok nézni a stadionavatóba, lassan vége az első félidőnek, de előbb tévedek rá az királyi tévé seggnyalászati híradójára. Megtudom, hogy a magyar labdarúgó-válogatott a magyar Puskás Aréna nyitómérkőzésén, ugyan igen minimális arányban, de nem első, hanem egész pontosan és pillanatnyilag második az Uruguay labdarúgóival vívott magyar párviadalban, akik még soha, de soha nem győzték le azt a magyar labdarúgó válogatottat, mely ezúttal is megszerezte a Puskás Arénában lőtt legelső magyar gólt Szalai révén, már 2:0-as állásnál a világötödik csapat javára.