Gránit Pólus
Gránit Pólus
Tetszett a cikk?

A koronavírus-járvány alapjaiban rengette meg a világot: a jól megszokott szociális és közösségi életünket teljesen újra kellett gondolni. A közösségi távolságtartás komoly hatással volt a napi rutinunkra, a szórakozásunkra, és arra is, hogy eddig megszoktuk, hogyha el akartuk intézni a napi bevásárlást vagy szerettünk volna pár új ruhát, csak beugrottunk egy plázába. Az élet viszont lassan, de biztosan ismét elindul: kezdünk eljárni otthonról, kitesszük a lábunkat a négy fal közül. Anyagunkban a Westend “újranyitása” mentén mutatjuk be, hogyan vehetünk részt újragondolt közösségi programokban biztonságosan.

Ágházi Gyula, a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója korábban elmondta, hogy a napi 55 ezer helyett 5 ezer főre csökkent a Westend látogatóinak száma, sokan kérdezték, hogy vásárlók nélkül mégis mi értelme van nyitva tartani egy bevásárlóközpontot. Ennek oka leginkább az volt, hogy sok közszolgáltatást ellátó üzlet működik a Westendben: a szupermarketek, drogériák, bankfiókok és patikák nyitvatartása pedig kormányzati előírás, működésüket a plázának biztosítania kell.

Ahogy elmúlt a veszélyhelyzet, úgy tértek vissza a látogatók, Budapest feltámadt a hamvaiból, a Westend pedig már június végére elérte a korábbi forgalom nyolcvan százalékát. De az éttermek, kávézók szórakozóhelyek és plázák friss ötletekkel alakulnak át egy járvány utáni életre. Az emberek természetesen alig várják, hogy kiszabaduljanak, viszont alkalmazkodni kell egy új világhoz, új típusú normákhoz. Ahogy megvan rá az esély, hogy a jövőben sokkal többen dolgozhatnak home office-ban, úgy a fesztiválkultúra, a mozizás vagy az egész szórakoztatóipar is átalakulhat, a megváltozott körülményekhez igazodva.

1.     Itt az idő formába lendülni!

A karantén alatt egy ország sütött együtt kenyeret, és tényleg milliók töltötték hobbiból vagy kényszerűségből a konyhában az időt, aminek megvan az ára. A kilók fél perc alatt felszaladtak, még úgy is, hogy elöntötte az internetet a sok streamelhető torna. Az karanténnak viszont vége, jó idő van, úgyhogy muszáj lemozogni azt a sok kovászos kenyeret. Nem maradt több kifogás!

A Westend erre a helyzetre napi, ingyenes edzésekkel reagált, mégpedig a legjobb trénerek segítségével. Olyan csúcsedzők foglalkozásain vehettünk részt – a teljesség igénye nélkül –, mint Rubint Réka, Béres Alexandra, Katus Attila, Szentgyörgyi Rómeó vagy akár Diószegi Ádám.  

2.     Piknik a város felett

A karantén nemcsak a testünket kezdte ki az állandó nassolás utáni vággyal, de a lelkünket, a párkapcsolatok egy részét és a közérzetünket is próbára tette. A legtöbben még soha nem voltak ilyen hosszú ideig összezárva a társukkal, mindez egyeseket közelebb hozott, mások viszont végleg elhidegültek egymástól. Szerencsések voltak, akik rendelkeznek kerttel, kicsit könnyebb helyzetben vészelhették át a járvány legnehezebb heteit, a gyakorlat bizonyította, hogy a friss levegő és a zöld környezet valóban csodát tehet. Ahol viszont a helyszűke miatt egymást kerülgette a család, ott most különösen nagy szükség van szabadidős programokra. Még a Balatonig vagy a Velencei-tóig se kell elmenni, elég a Westend tetőteraszát meghódítani, ahol valódi piknikélményben lehet része a látogatóknak.

Ez már nemcsak egy biztos találkozópont vagy egy hely, ahol ki lehet beszélni a filmeket a mozi után, hanem egy tökéletes piknikpont. Nincs szükség komolyabb előkészületekre sem: az éttermeknél akciósan vásárolhatunk be a szabad levegős lakomára, a teraszon pedig kosarat is kiválthatunk tányérokkal és evőeszközökkel. Ha pedig épp beborult az ég, elég csak átsétálni a babzsákos, csillezős fedett részre kipihenni a vacsorát.

A piknikkosarat a Westend-app segítségével, kaució ellenében kaphatjuk kézhez, keddtől vasárnapig, délután négytől este kilencig. Szombaton pedig ráhúzhatunk a láblógatásra még egy órát, tízig élvezhetjük a hangulatot a csillagok alatt.

3.     Kézműves piac, gasztroprogramok, ingyenes koncertek minden mennyiségben

Így, hogy most már beléptünk az augusztusba, lassan kijelenthetjük, hogy kis híján elmaradt az idei nyár. A fesztiválok a kormány döntése értelmében még augusztus 15. után sem nyithatják ki a kapuikat, pedig a magyarok már éheznek a szórakozásra. Egyszerűen muszáj oldani a felgyülemlett feszültséget, ami egy kis csavarral biztonságosan is megoldható. Okosan, de behozhatjuk a lemaradást. 2020-ban elmaradnak a nagy, koncertes tombolások, azonban lehetőségünk van újabb csodákat felfedezni: eljött a kézműves és a butikprogramok ideje, mely a helyzettel inkább kompatiblis, családias hangulatú, pihentetőbb kikapcsolódási lehetőség.

●      Augusztus 7-én a Vintage Piac, augusztus 8-án pedig – szintén a Westend tetőkertjében – a Pici Piac árui közül válogathatunk. Sőt, még egy új sportot, a teqpongot is ki lehet próbálni.

●      Augusztus 9-én a Magyar Képregény Szövetség a korábban elmaradt képregénybörzéjét Képregényterasz néven tartja meg. Illetve ugynezen a napon részt vehetünk a világhódító új magyar sportág, a Teqball nyílt napján.

●      Augusztus 12-16. között több mint húsz borászat és gasztromanufaktúra költözik a Westend Borpiknikre, hogy az ételeké és az italoké legyen a főszerep – az ingyenes, akusztikus koncertek mellett.

●      Akinek a filmek hiányoztak a leginkább, azok a Westend Drive-In Cinemájában élhették át újra az autós mozik nosztalgikus romantikáját

Rendkívül fontos, hogy felelősen tervezzünk a szabadidőnkkel: lehetőleg találkozzunk inkább a szabadban, fertőtlenítsük a kezünket minél gyakrabban (ezt a pláza bejáratánál és az éttermeknél is megtehetjük), hordjunk maszkot (ha otthon hagytuk, a Westend három bejárátanál például találunk egy-egy automatát, de a tetőkertben természetesen elhagyhatjuk a maszk viselését), és ami kiemelt jelentőséggel bír, mindig tájékozódjunk az aktuális járványhelyzetről.Az oldalon elhelyezett tartalom a Gránit-Pólus Zrt. megbízásából készült, a cikket egy független szerkesztőség írta, előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

Gránit Pólus BrandChannel

Így formálja át a vásárlási szokásokat a Z-generáció

Az online vásárlás egyre nagyobb teret nyer a kereskedelemben, az új, felnövő vásárlóerő pedig már teljes természetességgel mozog a digitális térben. Mindez vajon az üzletek és plázák végét jelentené? Korántsem. Ám az új világ új igényeket is szült.