LG Electronics
LG Electronics

Elég csak megkérdezni egy kisgyerekes szülőt, hogy hány dolgot tud elvégezni úgy, hogy az egyik kezében a gyerekét fogja. Meg fogunk lepődni. Jól jöhet az efféle tudás akkor is, ha az egyik karunk gipszben van, vagy, ha az egyik kezünkkel a telefonunkat használjuk éppen. Összegyűjtöttünk pár olyan tevékenységet, amiről nem gondolnánk, hogy akár félkézzel is végrehajthatóak.

(Bízunk benne, hogy az alábbiakra mindenkinek csak olyan esetben lesz szüksége, ha tényleg csak a gyereket cipeli, vagy épp telefonál, a gipszes változatot természetesen nem kívánjuk senkinek. Lássuk, mire elég az egyik kezünk.)

1. Gyufagyújtás

Kézben tartott gyerekkel nem ajánljuk, de egy házibulin népszerű látványossággá válhatunk, ha kellően laza mozdulatokkal adunk tüzet valakinek, miközben jólesően kortyolunk az italunkból. Azért arra ügyeljünk, hogy amíg be nem gyakoroljuk a mozdulatot, addig lehetőleg a szabadban, éghető dolgoktól távol kísérletezzünk a fél kezes gyufagyújtással.

2. Sörnyitás

Ha már a bulinál járunk, ezzel a trükkel is bármikor el tudjuk kápráztatni a társaságot. Persze nem csak sör, de üdítősüveg kinyitásához is használhatjuk. Tudjuk, hogy olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó, mégis, ez a módszer talán a legelegánsabb a maga kategóriájában. Fogjuk össze a két üveget a videón látható módon, majd a tőlünk távolabbi alját koccintsuk az asztallaphoz. Fontos, hogy kellően lazán kell fogni a nyitásra szánt üveget, hogy a mozdulattól lejjebb csusszanjon, így az asztalhoz koccintott üveg feje le tudja róla tolni a kupakot. A gyufás trükkhöz hasonlóan ezt is érdemes előbb begyakorolni, és vigyázni a gyakorlás közben esetlegesen keletkező üvegszilánkokkal.

3. Tojásfeltörés

Erre a tudásra főzés közben nagy szükségünk lehet, hiszen elképzelhető, hogy a másik kezünkkel éppen a szakácskönyvet lapozzuk, vagy a receptet nézzük a telefonunk képernyőjén. A gyakorláshoz érdemes keresni két pingpong-labdát. Fogjuk a két labdát a kezünkbe, és szorítsunk közéjük egy pénzérmét. A hüvelyk-, és a mutatóujjunkkal emeljük fel az egyik labdát, amíg a pénzérme ki nem hullik közülük. Nagyjából erre a mozdulatra lesz szükségünk a tojásnál is. Koccintsuk az edény széléhez, amíg meg nem reped, majd támasszuk meg a középső ujjunkkal a repedés alsó oldalát és a tojáshéj felső részével ismételjük meg a mozdulatot. Így a tojást nagyobb maszatolás nélkül tudjuk feltörni, közben a másik kezünkkel kevergethetünk, vagy odalapozhatunk a recept következő lépéséhez.

4. Tapsolás

A közmondás szerint fél kézzel nem lehet tapsolni, mi azonban bebizonyítjuk, hogy mégis! Egy koncerten jöhet jól, vagy egy esküvőn, amikor az egyik kezünkben épp italt szorongatunk, vagy a telefonunkkal rögzítjük az eseményeket. A félkezes tapsolás elsőre szinte lehetetlennek tűnik, de kipróbáltuk, és egy kis gyakorlással tényleg működik! Érdemes a domináns kezünkkel próbálkozni először: hajtsuk hátra a kézfejünket, hogy a karunkra csaknem merőleges legyen. A csuklónkat és a tenyerünket tartsuk mereven, az ujjainkat viszont lazán – ha ezt sikerül elsajátítani, a többi már könnyű lesz. Csapjuk előre a kezünket, majd rántsuk vissza és ezt ismételjük minél gyorsabban. A tenyerünkhöz csapódó ujjaink meglepően hangosan csattognak, ha jól csináljuk.

5. Cipőkötés

Elsőre szinte lehetetlennek hangzik, de nagyon is megoldható, igaz, egy pici csalásra szükségünk lesz, ugyanis amíg az egyik cipőnket befűzzük, a másik lábunkkal egy picit segítenünk kell a fűző végének rögzítésében. Ettől függetlenül praktikus megoldásról van szó, ami akkor is jól jöhet, ha például a nagybevásárlásból hazafelé vesszük észre, hogy kibomlott a fűzőnk. Az alábbi videót elkészítő Captain Danger számára ráadásul létfontosságú tudásról van szó, a fiatalembernek ugyanis csuklóból hiányzik a jobb keze. Ez azonban nem akadályozza ilyen hétköznapi cselekedetekben, a cipőkötés félkezes tudományát pedig bárki elsajátíthatja, alig több mint egy perc alatt.

6. Emelés

A különféle kártyajátékokban gyakran szükség van rá, hogy elemeljük a paklit, ha pedig ezt lazán és stílusosan szeretnénk megtenni, tanuljuk meg, hogy kell, fél kézzel. Nem olyan bonyolult, mint elsőre tűnik: fogjuk a tenyerünkbe a paklit, majd az alsó felét támasszuk meg a kisujjunkkal. A mutatóujjunkat és a kisujjunkat nyomjuk egymás felé, hogy rögzítsük a paklit. Ezután egyenesítsük ki a kisujjunkat és engedjük, hogy a pakli körülbelül fele visszaessen a tenyerünkbe. Ezután a mutatóujjunkkal nyomjuk a paklinak ezt a felét felfelé, amíg a másik fele be nem esik alá, végül a hüvelykujjunkkal szorítsuk rá a többi lapot. Leírva picit bonyolultan hangzik, de az alábbi videót megnézve látni fogjuk, hogy rendkívül egyszerű mozdulatról van szó.

+1

Az okostelefonok már több mint egy évtizede életünk részei, a készülékeket sokszor azonban nem tudjuk kényelmesen, félkézzel használni, azok mérete vagy épp kialakítása miatt. Az LG többek között erre a problémára is választ adott Q6 jelzésű középkategóriás készülékével, amely az első olyan fejlesztés a saját kategóriájában, ahol már keret nélküli FullVision kijelző szolgálja a felhasználói élményt. Ennél is fontosabb azonban, hogy a keskenyebb kialakításnak köszönhetően az 5,5”-es készüléket kényelmesen, egy kézben fogva is tudjuk használni bármire anélkül, hogy a másik kezünkre szükségünk lenne.  Nyugodtan törhetjük tehát a tojást, miközben a telefonon a receptet olvassuk, de fent bemutatott készségek bármelyikét is bátran gyakorolhatjuk a telefon használata közben.

 Az oldalon elhelyezett tartalom a LG Electronics Magyarország közreműködésével jött létre, amelynek előállításában és szerkesztésében a hvg.hu szerkesztősége nem vett részt.

LG Electronics BrandChannel

A telefon, amin minden elfér: különleges képarány az LG új húzása

A legtöbb mai okostelefon képernyője – vízszintes helyzetben – a tévékéhez hasonló 16:9-es képarányt kínál. Az LG azonban egy merész húzással az eddig ismeretlen 18:9 mellett tette le a garast. Megnéztük, hogyan lehet a legjobban kihasználni ezt az új, szokatlanul elnyújtott kezelőfelületet.

LG Electronics BrandChannel

8 másodperc alatt kell teljesíteniük a Z-generáció legnépszerűbb appjainak

A generációk ábécéjében az utolsó betű a mai 14-22 éves korosztályt jelöli. Ők azok, akik folyamatos fejtörést okoznak a hirdetőknek, mivel szokásaik nagyban eltérnek a náluk idősebbekétől. Lássuk, milyen kommunikációs csatornákat és alkalmazásokat használnak, és ehhez mi alapján választják ki a megfelelő telefont.

Puzsér miatt jelentkezett be egy új jelölt a főpolgármesteri posztra

Puzsér miatt jelentkezett be egy új jelölt a főpolgármesteri posztra

Bréking: visszatér a 80-as évek három kutyasztárja, Bucó, Szetti, Tacsi

Bréking: visszatér a 80-as évek három kutyasztárja, Bucó, Szetti, Tacsi

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Kimi Raikkönen nyerte az Amerikai GP-t

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Feltűnt már, mennyire megugrott a 90 év fölöttiek száma?

Skorpiócsípés: teszten a legkülönlegesebb kis Abarth Fiat

Skorpiócsípés: teszten a legkülönlegesebb kis Abarth Fiat