OTP Bank Nyrt.
OTP Bank Nyrt.
Tetszett a cikk?

Bár már enyhített a kormányzat a Covid-19 vírus miatt bevezetett veszélyhelyzeten, valószínűleg nem vállalunk túlzott kockázatot azzal a megállapítással, hogy az elmúlt hónapok gyökeresen megváltoztatták az életet. A veszélyhelyzet miatti életmódváltás egyebek mellett abban is megmutatkozott, hogy sok más mellett a banki szolgáltatások használata – mint például a számlanyitás, a hitel és kölcsön igénylése, vagy a közüzemi díjak befizetése - is még inkább az online térbe terelődött. Ön hogyan változtatott szokásain? Töltse ki kérdőívünket!

Ahogy az oktatás, a munkavégzés, vagy a napi szintű beszerzések döntő többségét az internetre kényszerítette a koronavírus járvány, úgy a lakossági pénzügyek intézését, a napi bankolást is leginkább a fotelből végeztük a kijárási, személyes kapcsolattartási korlátozások ideje alatt. A készpénz helyébe a mobiltelefon, a laptop, vagy a bankkártya lépett, ezek az eszközök váltak a pénzügyek intézésének főszereplőivé.

Az elektronikus bankolás eddig is egyre több ember számára elérhető szolgáltatás volt, mégsem volt magától értetődő a használata – aminek több oka is lehet. A koronavírus járvány miatt az érintkezések számának csökkentésére kellett törekedünk, így új módokat találhattunk a bank- és pénzügyeink intézésére. Az online bankolással a lakosságot érintő legtöbb banki megoldás – kártyalimit változtatás, számlanyitás, befektetések kezelése, lekötés, utalás, csekkbefizetés – elvégezhető, így a kényelem mellett az egészségi kockázatok csökkentése is a digitális banki ügyintézés mellett szól.

Aki tehát a járvány előtt előnyben részesítette a készpénz használatot és a személyes ügyintézést, az a veszélyhelyzetben megismerkedhetett és meg is barátkozhatott a digitális és érintésmentes alternatívákkal. Vajon mi marad meg az új szokásokból? Az enyhítések után visszatérünk oda, ahol abbahagytuk? Megnézzük!

A következő rövid tesztsorozatban arra vagyunk kíváncsiak, hogy a Covid-19 vírus elleni védekezésként bevezetett veszélyhelyzet átalakította-e az Ön bankolási szokásait és amennyiben igen, mely területeken és milyen mértékben. Az eredményeket következő cikkünkben kiértékeljük.

Digitális szolgáltatások

Az OTP Bank digitális szolgáltatásainak köszönhetően gyorsan és biztonságosan intézheti pénzügyeit internet- és mobilbankján keresztül. Internetkapcsolat segítségével így akár otthona kényelméből:

  • intézheti utalásait
  • befizetheti csekkjeit
  • kártyalimitet módosíthat
  • nyithat számlát
  • kezelheti befizetéseit/lekötéseit
  • feltöltheti mobilegyenlegét
  • módosíthatja adatait
  • sőt akár hitelt vagy  kölcsönt is igényelhet.

A fenti szolgáltatásokról további információ itt található.

Vásárlásai során pedig érintésmentesen fizethet a mobilfizetési szolgáltatásoknak köszönhetően androidos vagy iOS készülékein egyaránt.

Az oldalon elhelyezett tartalom az OTP Bank megbízásából, a HVG BrandLab közreműködésével jött létre. A tartalom előállításában a hvg.hu és a HVG hetilap szerkesztősége nem vett részt.


OTP Bank Nyrt.

4 híres ember különleges és tanulságos útja a sikerhez

Legyen szó tehetős szülők okos befektetéseiről vagy éppen átlagos anyagi helyzetű családok előrelátó takarékoskodásáról, az az egy biztos, az oktatásba megéri invesztálni. Sok világhírű, sikeres emberről nem is gondolnánk, hogy eleinte gyárban robotolt vagy évekig fizette kölcsönét, hogy finanszírozni tudja tanulmányait. Ám van valami, ami mindannyiukban közös: szüleik pénzügyi döntései, továbbtanulási lehetőségeik, kitartásuk és szorgalmuk nagyban meghatározták azt, hogy hol tartanak ma.

OTP Bank Nyrt.

Így készülnek anyagilag a családok az egyetemre – videó

Az idei évben nem kevesebb mint 112 034 jelentkező próbált bekerülni valamilyen felsőoktatási intézménybe. Habár 78 900-an a következő hetekben megkezdhetik felsőfokú tanulmányaikat, a leendő önköltséges hallgatók száma így is megdöbbentően magas: 16 661. A 16 661 egyetemista családjai lesznek azok, akiknek biztosan szembe kell nézniük a következő években a plusz anyagi kihívásokkal. Az OTP Bank Öngondoskodási Index felmérése szerint a szülők 85 százalékának szívügye, hogy a gyermek jövőjét anyagilag támogassa, ebből 62 százaléknak pedig egyenesen ez a legfontosabb céljai közé tartozik. Ellentmondásosnak hathat a tény, hogy mégis csak ötödük gyűjt előre gyermeke jövőjének támogatására. Az idei Pont Ott Partin jártunk, és továbbtanulásról, anyagi kihívásokról, pénzügyi tudatosságról kérdeztük az újdonsült hallgatókat és szüleiket.

OTP Bank Nyrt.

A párnacihától az öngondoskodásig: a magyarok kétharmada nem takarít meg

Ha megtakarításról és öngondolkodásról van szó, hajlamosak vagyunk rövidebb távon gondolkodni, pedig tudjuk, hogy szükség lenne félretenni akár saját magunk, akár a gyermekek számára. Azzal is nagyjából tisztában vagyunk, hogyan takarékoskodjunk, de a tettekig a legtöbben már későn vagy egyáltalán nem jutunk el, még akkor sem, ha a gyermekünk jövője a tét – derül ki az OTP Bank Öngondoskodási Index felméréséből. A témában Nyitrai Győzővel, az OTP Bank Megtakarítási Szolgáltatások Főosztályának igazgatójával beszélgettünk.

OTP Bank Nyrt.

A gyerekeinknek is jobb lenne, ha mi szülők nem állnánk ilyen csehül pénzügyi tudatosságban

Legyen szó hazai vagy külföldi tanulmányokról, az önálló életkezdésről, mindez szülőnek, gyereknek egyaránt komoly anyagi terhet jelenthet. A „kirepülés” izgalmas, kihívásokkal teli életszakaszához adunk most praktikus, pénztárcasimogató tanácsokat – az előrelátó pénzügyi tervezéstől az apró gazdálkodási trükkökig.

OTP Bank Nyrt.

„Ezt úgy kell elképzelni, hogyha jól csinálom, örülnek” – a kétszeres, Down-szindrómás olimpikon, Kovács Mihály ’Misu’ története – videó

Kovács Mihály ’Misu’ Down-szindrómás sportoló. 17 éve kezdett el judózni, mely sportágban olyan egyedülálló eredményeket ért el, amelyek fantasztikus akaraterőről, kitartásról tesznek tanúbizonyságot. 2007-ben ezüstérmet szerzett a négyévente megrendezésre kerülő Speciális Olimpián Sanghajban, majd 2015-ben Los Angelesben is megismételte ezt a teljesítményt. Kétszeres olimpiai bajnokként mégis új kihívásokat és a következő lépést keresi. Videónkban Misu történetét meséljük el, betekintést engedve mindennapjaiba, az edzésekbe és jövőbeni terveibe.

Lehámozták az álcázást a Kőbányán is felbukkant titokzatos új Maseratiról

Lehámozták az álcázást a Kőbányán is felbukkant titokzatos új Maseratiról

Radar360: Döntetlent játszottunk a németekkel, a Bizottsággal most kezdődik a meccs

Radar360: Döntetlent játszottunk a németekkel, a Bizottsággal most kezdődik a meccs

Önnél sincs térerő? Lassú a net? Országszerte valami gond van a Telekom mobilhálózatával

Önnél sincs térerő? Lassú a net? Országszerte valami gond van a Telekom mobilhálózatával