Ez történik, ha egy taxis megnyomja a „támadás” gombot

Ez történik, ha egy taxis megnyomja a „támadás” gombot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyorsabbá és egyszerűbbé tette riasztási protokollját a Főtaxi a sofőrök biztonságának növelése érdekében.

A közlemény szerint március közepétől az autókban működő tablet "támadás" gombjának lenyomását követően a rendszer automatikusan a helyszínre küldi az esethez legközelebb lévő három főtaxis autót. Eközben a diszpécser URH-n felveszi a kapcsolatot a segítséget kérő és segíteni igyekvő sofőrökkel egyaránt, és ha szükséges, a rendőrséget is értesíti.

Korábban a gomb megnyomásával a sofőr a diszpécsertől tudott segítséget kérni, aki az URH-rádión a helyszínre vezényelte a közelben lévő dolgozókat – tudatták.

A technikai újdonság mellett a korábbi, URH-n keresztül történő riasztási protokoll is érvényben marad olyan esetekre, ha például valaki ellopja a taxis tabletjét vagy éppen az nem működik, és a sofőrnek hagyományos módon kell segítséget kérnie.

A fejlesztésre azért volt szükség, mert március elején egymás után háromszor is megtámadták a Főtaxinál dolgozó éjszakás taxisofőröket. A cég riasztási rendszerének és a kiérkező kollégáknak köszönhetően egyik esetben sem sérült meg senki – fűzték hozzá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.